Helytörténeti és honismereti múltvallatás enyészet havának 13. napján
Martinek Imre
2021.11.14.
LXXVI. évf. 45. szám
Helytörténeti és honismereti múltvallatás enyészet havának 13. napján

A régmúltnak iskoláskorú vallatói legutóbb enyészet havának (november) 13. napján találkoztak újfent egymással Ürményházán. A Mit tudsz Torontál vármegyéről? elnevezésű helytörténeti és honismereti vetélkedő keretében, mely immár huszonegyedik éve van jelen közösségünkben.

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete (VMPE) és az Ürményházi Ifjúsági Klub (ÜIK) közös szervezésében megvalósuló vetélkedő legutóbbi etapjában egy-egy helyi (Ürményháza védelmezői, felkészítő: Huszka Endre), szajáni (Szajáni betyárok, felkészítő: dr. Zsoldos Ferenc) és torontálvásárhelyi (Torontáli betyárok, felkészítő: Onjin Hartig Viktória) csapat, valamint két temerini (Töri-törők és Töri-szakik, felkészítő: Zséli Kornélia) és négy óbecsei (Bácskai Vadlányok; Furfangos ördögök; Töri-molyok és Bácskai hősök, felkészítő: Surányi Roland) formáció mérte össze lexikális tudását. S persze a szerencséjét is...dobókockájuk minden egyes fordulásánál.

Az eseményről lapunk november 20-ai nyomtatott számában tervezünk bővebben beszámolni. Addig is meséljenek a szerző fotói.


Soós Valéria


mgr. Viola Lujza nyugalmazott magyartanárnő


Móricz Elvira tanárnő, az ÜIK elnök asszonya 


dr. Szilágyi Mária


Lukács Gabriella, a VMPE elnök asszonya

Szervezők, felkészítők és versenyzők. Ürményháza, 2021. november 13-a

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..