Havi 100 ezer forintos ösztöndíj jogászhallgatóknak
Fehér Márta
2021.05.31.
LXXVI. évf. 21. szám
Havi 100 ezer forintos ösztöndíj jogászhallgatóknak

Zenta és Szabadka közgazdasági középiskoláiban mutatta be ösztöndíjprogramját a Magyar Nemzeti Tanács .

A Vajdasági Jogászösztöndíj Programmal az itthoni képzést szeretné népszerűsíteni az MNT, hiszen térségünkben nagy hiány mutatkozik kétnyelvű jogászokból: Szabadkán azonnal munkába állhatna legalább tíz diplomás – hangoztatta Lulić Emil, az MNT hivatalvezetője.

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke kiemelte: Magyarország Kormányának Igazságügyi Minisztériuma jóvoltából, az MNT adományozásával havi nettó 100 ezer forintos ösztöndíjban részesülhet az a tíz fiatal, aki első ízben felvételezik a jogászképzés első évfolyamára a Szerb Köztársaság területén, magyar nyelven végezte általános és/vagy középiskolai tanulmányait, valamint a diploma megszerzését követő öt évben legalább három évig szülőföldjén gyakorolja jogászi hivatását. Jelentkezni 2021. június 30-a 14 óráig lehet. Részletek a https://www.mnt.org.rs/osztondijprogram/palyazat oldalon. 

A szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskolában tartott tájékoztatón részletes információ hangzott el a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramjáról. Felsőoktatási tájékoztató füzettel, felvételi felkészítő programmal, szerb nyelvi felzárkóztató képzéssel, alapképzésen tanuló hallgatók, illetve demonstrátorok ösztöndíjazásával, az újvidéki Európa Kollégiumban történő lakhatással és kiegészítő képzési programokkal segíti az MNT a vajdasági magyar fiatalok itthon tanulását, mely az egyik legfontosabb célkitűzése. 


Fotó: Pannon RTV / Gál Hermina

Fotó: Pannon RTV / Gál Hermina


Fotó: Fehér Márta


Fotó: Fehér Márta

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..