home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hatvan szabadkai nagycsaládnak vitt ajándékot a Katolikus Karitász
MTI
2019.12.18.
LXXIV. évf. 51. szám
Hatvan szabadkai nagycsaládnak vitt ajándékot a Katolikus Karitász

Hatvan sokgyermekes szabadkai családnak vitt tartós élelmiszerekből és édességből álló karácsonyi ajándékcsomagot hétfőn a Katolikus Karitász.


Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: a csomagok olyan alapvető élelmiszereket tartalmaznak, amelyekre a mindennapokban szükség lehet. „Ezzel próbáljuk a családok kiadásait csökkenteni az ünnepek előtt” — húzta alá. Mint mondta: olyan magyar emberek támogatásából tudnak segíteni, akik szívesen áldoznak arra, hogy a határon túli magyarok élete jobb legyen.

A csomagosztáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a határon túliak segítése „évről évre visszatérő nagyon szép munka és feladat”, és a karitatív szervezetekkel a Kárpát-medence sok-sok családjához eljutnak.


Fotó: MTI/Molnár Edvárd

„Tudjuk, hogy ez csepp a tengerben, nem oldja meg a mindennapi problémákat, de üzenet, hogy az anyaországban lévő karitatív szervezetek, a kormány és az ott élő emberek odafigyelnek a rászorulókra és próbálnak nekik segíteni” — magyarázta.

Az államtitkár kiemelte, hogy karácsonykor egy kicsi ajándék átnyújtásával tudnak segíteni, a vajdasági gazdaságfejlesztési programon keresztül pedig hosszú távon segíteni a magyar családokat a részt vevő vállalkozásokon keresztül. Az azonnal segítség lelki erőt ad, míg a gazdaságfejlesztés a szülőföldön való boldogulást segíti elő — tette hozzá.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..