home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Háttérben a sport
(T. T.)
2014.10.21.
LXIX. évf. 43. szám
Háttérben a sport

A múlt kedden Belgrádban botrányba fulladt a Szerbia—Albánia-labdarúgó-Eb-selejtező. A mérkőzés kezdete előtt a hazai közönség kifütyülte az albán himnuszt, a találkozó közben többször is felhangzottak a vendégeket sértő rigmusok, a pályán azonban sportszerű küzdelem folyt.

A játék nem volt eget rengető, a szerb együttes az első húsz percben két helyzetet alakított ki, a vendégek pedig ellentámadásokból szintén két alkalommal veszélyeztették Stojković kapuját.

A 41. percben azonban az északi lelátó felől berepült a stadionba egy drón, melyre Nagy-Albánia zászlója volt erősítve. Ekkor Martin Atkinson angol játékvezető félbeszakította a mérkőzést, Stefan Mitrović, a szerb válogatott játékosa pedig levette a zászlót a levegőből. Úgy tűnt, hogy a Freiburg labdarúgójának eszébe sem volt bármi rosszat tenni a lobogóval, csak ki szerette volna vinni az alapvonalon túlra, hogy a mérkőzés tovább folytatódhasson. Néhány albán játékos azonban, Bekim Belajjal az élen magához ragadta a zászlót, és elszabadult a pokol: az albán játékosok lökdösődni kezdtek, és több szerb huligán — Ivan Bogdanov, a 2010. évi genovai incidens kirobbantójának „vezetésével” — is a pályára rohant, és összeverekedett az albán játékosokkal.

Teljes káosz lett úrrá a pályán, majd az albán focisták megpróbáltak az öltözőbe vonulni, miközben a játékoskijárónál várakozó huligánok ütlegelték, rugdosták őket. A szerb játékosok próbálták védeni az albánokat, Aleksandar Kolarov például saját testével fedezte Taulant Xhakát. A lelátón is voltak incidensek: miközben az RTS riportere vendégeivel beszélgetett, egy huligán a kamera és a riporter közé ugrott, majd szidalmazta a szerb miniszterelnököt, Aleksandar Vučićot. Egy óra várakozás után olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint a szerb játékosok és az UEFA holland ellenőre, Harry Been a mérkőzés folytatása mellett döntöttek, az albán játékosok azonban a fizikai támadás miatt nem akartak visszamenni a pályára.

A találkozó sorsáról az UEFA holnap dönt. Pénzbüntetéssel mindkét csapat számolhat, a szerb válogatott esetében pedig — visszaeső lévén — a kizárás sem elképzelhetetlen, de erre nem túl nagy az esély. Ha a kizárás nem következik be, a találkozó újrajátszása tűnik a legvalószínűbbnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..