Hátrányos helyzetű családokat segítenek
(—)
2014.12.24.
LXIX. évf. 52. szám

Az MNT 125 hátrányos helyzetű család karácsonyához járul hozzá liszttel, cukorral, babbal, mézzel, gyümölccsel és olajjal. A tartós élelmiszert 25 község területén 100 helységben osztják ki az elkövetkező napokban.

— A karácsonyi készülődés alkalmából örömteli jó híreket szeretnék megosztani önökkel — kezdte múlt heti sajtótájékoztatóját Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. — A magyar kormány támogatásának köszönhetően módunkban áll megsegíteni súlyos szociális helyzetben lévő gyermekeket és szüleiket.

Az MNT 125 hátrányos helyzetű család karácsonyához járul hozzá liszttel, cukorral, babbal, mézzel, gyümölccsel és olajjal. A tartós élelmiszert 25 község területén 100 helységben osztják ki az elkövetkező napokban.

Az MNT elnöke azt is elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Tanács magyarországi támogatásból 165 millió forintnyi összeggel járul hozzá az 1779-ben épült szabadkai Ávilai Nagy Szent Teréz-székesegyház homlokzatának felújításához. A munkálatok 2015-ben kezdődnek el.

A Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság 8,8 millió dinárt különített el az MNT működésének támogatására. Ebből a pénzből az MNT alapította és társalapította intézményeket kívánják támogatni. 2,5 millió dinárral segítik a Pannon RTV-t, a Magyar Szót, a Hét Napot és a magyarkanizsai Cnesa Infót. Célirányosan az alkalmazottakat szeretnék támogatni, azaz karácsonyi segítségként az újságírók 10 000 dinárt kapnak.

A pénz másik jelentős részét a könyvtáraknak utalják: a Szabadkai Városi Könyvtár 900 000, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ könyvtára 800 000, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár 700 000, a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár 700 000, a kishegyesi könyvtár 600 000, a Csókai Művelődési és Oktatási Központ könyvtára 600 000, a Törökkanizsai Könyvtár 400 000, a zombori Bielitzky Károly Városi Könyvtár és Olvasóterem pedig 200 000 dináros támogatást kap.

— A 8,8 millió dinárt az MNT működési költségek fedezésére kapta, de mi úgy gondoltuk, hogy ebben a pillanatban fontos gesztus támogatni a tanács alapította és társalapította intézményeket — szögezte le Hajnal Jenő.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..