home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hátrányos helyzetű családokat segítenek
(—)
2014.12.24.
LXIX. évf. 52. szám

Az MNT 125 hátrányos helyzetű család karácsonyához járul hozzá liszttel, cukorral, babbal, mézzel, gyümölccsel és olajjal. A tartós élelmiszert 25 község területén 100 helységben osztják ki az elkövetkező napokban.

— A karácsonyi készülődés alkalmából örömteli jó híreket szeretnék megosztani önökkel — kezdte múlt heti sajtótájékoztatóját Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. — A magyar kormány támogatásának köszönhetően módunkban áll megsegíteni súlyos szociális helyzetben lévő gyermekeket és szüleiket.

Az MNT 125 hátrányos helyzetű család karácsonyához járul hozzá liszttel, cukorral, babbal, mézzel, gyümölccsel és olajjal. A tartós élelmiszert 25 község területén 100 helységben osztják ki az elkövetkező napokban.

Az MNT elnöke azt is elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Tanács magyarországi támogatásból 165 millió forintnyi összeggel járul hozzá az 1779-ben épült szabadkai Ávilai Nagy Szent Teréz-székesegyház homlokzatának felújításához. A munkálatok 2015-ben kezdődnek el.

A Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság 8,8 millió dinárt különített el az MNT működésének támogatására. Ebből a pénzből az MNT alapította és társalapította intézményeket kívánják támogatni. 2,5 millió dinárral segítik a Pannon RTV-t, a Magyar Szót, a Hét Napot és a magyarkanizsai Cnesa Infót. Célirányosan az alkalmazottakat szeretnék támogatni, azaz karácsonyi segítségként az újságírók 10 000 dinárt kapnak.

A pénz másik jelentős részét a könyvtáraknak utalják: a Szabadkai Városi Könyvtár 900 000, a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ könyvtára 800 000, a magyarkanizsai József Attila Könyvtár 700 000, a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár 700 000, a kishegyesi könyvtár 600 000, a Csókai Művelődési és Oktatási Központ könyvtára 600 000, a Törökkanizsai Könyvtár 400 000, a zombori Bielitzky Károly Városi Könyvtár és Olvasóterem pedig 200 000 dináros támogatást kap.

— A 8,8 millió dinárt az MNT működési költségek fedezésére kapta, de mi úgy gondoltuk, hogy ebben a pillanatban fontos gesztus támogatni a tanács alapította és társalapította intézményeket — szögezte le Hajnal Jenő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..