home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hatékony tavaszi hajápolás
LACKÓ VARJÚ Sára
2014.03.20.
LXIX. évf. 12. szám
Hatékony tavaszi hajápolás

Hatékony tavaszi hajápolás

Hamarosan beköszönt a tavasz, ilyenkor testünk minden porcikája igényli a felkészülést a melegre és a napsütésre, így ebben az évszakban a hajunk is megújulásra áhítozik. Baranyi Imre szabadkai mesterfodrászt arról kérdeztük, hogy a szokványos hajvágáson kívül hajkoronánk mit kíván még az évnek ebben a szakában.

— Mivel télen a hidegtől összeszűkülnek a fejbőrben található erek, arra kell törekednünk, hogy a fejtető véredényeiben utat engedjünk a vitaminoknak és a vér áramlásának. Ez akár egy egyszerű fejmasszázzsal is könnyen elérhető. A hideg téli időszakban többnyire sapkával óvjuk fejünket, ezért ilyenkor fejbőrünk zsírosodásra hajlamos, ami káros hatással van a hajra, és az ellenálló képessége is csökken.

A szakember szerint a vitaminokat hajpakolás formájában vagy megfelelő étkezés útján juttathatjuk szervezetünkbe.

— Egy kevés vízben oldjunk fel almaecetet, és a keveréket levendulacseppekkel gazdagítsuk. Ezt a folyadékot vattapamacs segítségével vihetjük fel a fejbőrre és a hajra. Ugyanígy járjunk el a kamillateával is, melyet patikában kapható különféle vitamincseppekkel vagy citromlével tehetünk különlegesebbé.

Nagyanyáinktól hallhattuk, hogy a hajat legalább százszor át kell fésülni, ez azonban tévhit.

— Kímélni kell a szálakat, és oda kell figyelni, hogy milyen hajkefét választunk az ápoláshoz. A legjobb, ha valamilyen természetes anyagból gyártott, fából vagy lószőrből készült kefét használunk. A hajmosás gyakoriságára is ügyeljünk. Tudni kell, hogy ha többször mossuk a hajat, akkor könnyebben zsírosodik, hiszen ilyenkor a faggyúmirigyek aktivizálódnak. Válasszunk megfelelő pH-értékű sampont. Minden flakonon fel van tüntetve ez az adat, és olyat vásároljunk, amelynek értéke kevesebb mint hét.

Tény, hogy a hajszárító és a hajvasaló szárítja, rongálja a hajszálakat.

— Némelyek azért nem szárítják nyáron vagy tavasszal a hajukat, mert azt hiszik, így kevésbé rongálják. Ez is egy új keletű tévhit, sosem szabad vizes fejbőrrel az utcára menni, azzal ugyanis nagyobb kárt okozunk, mint gondolnánk. A hajvasalót felejtsük el, különben sem divat már a szögegyenes haj. Inkább arra törekedjünk, hogy rendezett és egészséges hatású frizuránk legyen — ajánlja Baranyi Imre.   

       

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..