home 2024. június 14., Vazul napja
Online előfizetés
Hatékony munkavégzés
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2023.12.13.
LXXVIII. évf. 49. szám
Hatékony munkavégzés

5 + 1 irodai berendezési ötlet

A tökéletes irodákban, ahol különös figyelmet fordítanak legalább a minimális kényelemre és a harmóniára, nemcsak a dolgozók közérzete javul, hanem a munkakedv is nő, illetve a munkavégzés is hatékonyabb. Rendkívül fontos tehát ennek szellemében megalkotni az irodahelyiségeket.

Egyre több nagyvállalat, illetve kisebb cég ébred rá, hogy az irodák ergonomikus berendezésének sok előnye van. Ha önök éppen most szeretnének arculatot váltani, vagy most szeretnék irodájukat berendezni, akkor íme néhány irányalkotó tipp, berendezési ötlet, mellyel elérhetik a legjobb végeredményt.

1. Szellős terek

Minden irodában próbáljuk a berendezést úgy megtervezni, hogy ne legyen zsúfoltságérzésünk, hiszen a rendszertelen irodákban sokszor tapasztalhatjuk, hogy például nem tudjuk teljesen kinyitni az irattartó bútorok ajtaját. A két berendezési bútor között hagyjunk legalább 1 méternyi távolságot, de ha tehetjük, szánjunk 1,5 métert a közlekedésre.

2. Világos falak

A világos falfestés minden esetben derűsebb összhangot teremt. A bútorok lehetnek sötétebbek, illetve a kiegészítőik még erőteljesebb színűek. Mindazonáltal dísztárgyakat is bevonhatunk, melyek színesek, és ezáltal sokkal harmonikusabb egységet alkotnak.

3. Személyre szabva

Mindegyik munkarészt személyre szabhatják az ott dolgozók — leginkább egy fotó vagy kedvenc dísztárgy által, mely számukra otthonosságot teremt. Ezzel hatványozhatjuk az ergonomikus megjelenést, de fontos, hogy a környezetünket rendben is tartsuk, ne legyen káosz. Ha az irodai szék és a többi polc, illetve szekrény vagy komód stílusában is illeszkedik egymáshoz, az már félsiker.

4. Stílusosan

Fontos megjegyezni, hogy a dizájn maximálisan egyénfüggő. Amikor tervezzük a berendezést, vegyük figyelembe, hogy illeszkedjen a vállalat arculatához. A bútorelemek között legyen egyensúly, és ne uralkodjon összevisszaság. A bútorokat helyigény szerint válogassuk össze, ha vásároljuk, akkor egységes bútorcsaládból válogassunk, illetve ha asztalossal készíttetjük, akkor is ügyeljünk az összhangra.

5. Zöld növényzet

Ha nagy terünk van, akkor szerezzünk be egy-két nagyobb cserepes növényt, a kisebb helyiségekbe pedig kisebbet. A növényválasztás során azt is vegyük figyelembe, hogy melyiknek milyenek az igényei, és a helyiségben hova tudjuk tenni, követve a napos, ablakközeli tereket.

+ 1

Csak olyan módon tudunk minőségi környezetet teremteni, ha kikérjük az ott dolgozók véleményét, hiszen ők tudják pontosan meghatározni, milyen tárolóra lesz majd szükségük a hatékony munkavégzéshez.

Ha mindezeket a tanácsokat figyelembe vesszük, akkor biztosan olyan munkahelyet tudunk alkotni, amely nemcsak munkavégzésre, hanem a kreativitás növelésére is pozitívan hat, ezáltal pedig a profit hatékonyságára is jó hatással lehet.

A szerző felvételei és látványtervei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..