home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Hatékony munka folyik a muzslyai és magyarittabei falugazdász irodájában
Borbély Tivadar
2023.06.28.
LXXVIII. évf. 26. szám
Hatékony munka folyik a muzslyai és magyarittabei falugazdász irodájában

Az elmúlt időszakban az E-agrar platform körüli teendők jellemezték a muzslyai és magyarittabei falugazdász munkáját. Erről, illetve a leendő tervekről, munkákról Horváth Éva nyilatkozott lapunknak.

— A gazdák viszonyulása ehhez a változáshoz nagyon különböző volt. Volt, aki örült az említett az újításoknak, ám voltak olyanok is, akik tiltakoztak ellenük. És valójában itt léptem én a „képbe”, törekedtem mindenkinek felajánlani a segítségem, és így elhárítani az átállás körül felmerülő ellenállást. Az elején sokan nem látták az elektronikus ügyintézés előnyeit, folyamatosan biztattam a gazdákat, hogy ez nagyon jó dolog, hiszen ezentúl mindent elintézhetnek nálam, és nem kell a kincstárba menniük — emelte ki a falugazdász.

A folyamat a mezőgazdasági gazdaságok regisztrációjával kezdődött, melyet kétféleképp lehetett elvégezni: vagy személyi igazolványos, azaz elektronikus aláírással, vagy okostelefon segítségével — postai / az MSS által kiadott QR-kód beolvasásával.

— A gazdáknak bemutattam, melyik opciónak mi az előnye és hátránya, így rájuk bíztam a választást. A regisztrációt az adatok ellenőrzése és bevitele követte. Minden gazdának ellenőriztem az adatait, parcelláit, az összterület nagyságát. Be kellett írni az aktuális évre szóló vetéstervet, majd áprilisban megindult a területalapú, majd a jószágok utáni támogatások igénylése is. Ezeket a feladatokat is szívesen és díjmentesen elvégeztem. Az ügyfelek minden, mezőgazdasági gazdaságot érintő ügyintézéssel kapcsolatban fordulhatnak hozzám — új gazdaság nyitása, parcellák bejegyzése, illetve törlése, szerződések írása, támogatások igénylése, gazdasági kivonatok nyomtatása —, ez mind az én munkámhoz tartozik, és nagyon szívesen segítek. Itt megragadnám az alkalmat, és bejelenteném, hogy az idén is megszervezzük a 15 millió búzaszem programon belül a jótékonysági búzagyűjtést. Minden nagylelkű és jót akaró gazdát meg szeretnék szólítani és felkérni, hogy lehetősége szerint járuljon hozzá e nemes megmozduláshoz. A begyűjtött búzát liszt formájában osztjuk szét a gyerekekkel foglalkozó intézményeknek — tudtuk meg a muzslyai és magyarittabei falugazdásztól.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..