home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Határokon átívelő barátság
(tv.)
2005.12.13.
LX. évf. 50. szám
Határokon átívelő barátság

Jövő év áprilisában ünnepli fennállásának hatodik évtizedét szerkesztőségünk. Ennek kapcsán született meg az ötlet, hogy a Jó pajtás gyermekrovat rajzpályázatot hirdessen Határokon átívelő barátság címmel. Karácsonyi-újévi képeslapok készítésére buzdítottuk pedagógusainkat és a gyerekeket, azzal a n...

Jövő év áprilisában ünnepli fennállásának hatodik évtizedét szerkesztőségünk. Ennek kapcsán született meg az ötlet, hogy a Jó pajtás gyermekrovat rajzpályázatot hirdessen Határokon átívelő barátság címmel. Karácsonyi-újévi képeslapok készítésére buzdítottuk pedagógusainkat és a gyerekeket, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ezeket az alkotásokat szétküldjük a Kárpát-medencei magyar pajtásoknak.
Célunk megvalósult. Ezt bizonyítja akciónk visszhangja - az a rengeteg remekmű, amely hozzánk érkezett. Ismételten bebizonyosodott, hogy határtalan a gyermekek fantáziája és a pedagógusok munkakedve is - ha jól vannak ösztönözve.
Dudás Károly köszönti a vendégeket

December 7-én, 16 órai kezdettel a szabadkai Városi Könyvtár udvari kiállítótermében Dudás Károly, a Magyar Művelődési Szövetség elnöke, a Hét Nap fő- és felelős szerkesztője nyitotta meg a Határokon átívelő barátság elnevezésű alkalmi kiállítást. ,,A tolerancia évében ez egy olyan jelentős rendezvény, amely kiépítheti a barátság hídját, hiszen akciónkba nagyon sok település és több ország (Magyarország, Románia, Szlovákia) kispajtásai kapcsolódtak be - hangsúlyozta Dudás Károly megnyitó beszédében.
A kiállítóterem szerda délután zsúfolásig megtelt gyerekekkel. Nem csoda, hiszen nagy érdeklődés követte rajzpályázatunkat. Negyvenhárom településről 1378 karácsonyi-újévi képeslap érkezett. Krekity Olga, az akció koordinátora és a kiállítás szervezője köszöntőjében elmondta, hogy rég volt ilyen nagy hatósugarú rendezvénye a Hét Napnak, s igazán örömteli dolog, hogy sikerült ennyi fiatalt és pedagógust mozgósítani a barátság jelszava alatt.

Kókai Szilveszter, a Hét Nap igazgatója adta át a legfiatalabb alkotónknak a különdíjat - Szabó Attila felvételei

A megnyitót alkalmi ünnepség követte, fellépett a kispiaci Böröc Renáta versmondó és a szabadkai Népkör Szalagfűző leánykórusa. Az ünnepségen igazgatónk, Kókai Szilveszter kiosztotta a díjakat.
Hadd mondjuk még el, hogy az alkotásokat háromtagú zsűri értékelte: Török István festőművész, Kisferenc Éva festő- és keramikusművész, valamint Matlári Vera nyugalmazott rajztanárnő. A beérkezett alkotásokból ők választották ki azt a 270 alkotást, amelyeket az érdeklődők megtekinthettek a kiállításon.
Még egyszer gratulálunk mindenkinek!
Különdíjban részesült a legfiatalabb alkotó, a mindössze hároméves Besnyi Levente, valamint a Studio Bravo Képzőművészeti Műhely két tagja: Bózsits Tímea és Pavloviæ Eszter (akik a zánkai gyermek-alkotótábor vendégei lehetnek). Az első helyezésért járó díjat Budincsevity Brigitta érdemelte ki (a bácskossuthfalvi Vigyori táborban vehet részt). A második Horváth Ibolya és Gellér Gábor lett (ők a Firka táborba kaptak meghívást a kishegyesi Kátai tanyára), a harmadik pedig Zádori Noémi, Takács Elvira és Bene Boglárka. Szerkesztőségünk értékes rajzfelszereléssel lepte meg őket.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..