Határok nélkül a Kossuthon

Határok nélkül a Kossuthon

Szerteágazó témák és nem mindennapi zenei élmények várják a szombati Határok nélkül hallgatóit a Kossuthon!

Átadták a Keskenyúton Emlékérmet Bezdánban! — Zúgnak a harangok Garamszegen — Szabadkán Balassai emlékkardot szenteltek — Cserkészképzés Muzslyán — végül, maradva a Délvidéken: Balázs-Piri Soma és a Szabadkai Zeneiskola.

Alkalmi szentmise keretében szülőfalujában, a bezdáni katolikus templomban vehette át a Keskenyúton Emlékérmet a nyugalmazott bácsi főesperes, Sztrikovits János. Az elismerést a Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány adományozta a magyarokat sújtó, tragikus események 74. évfordulója alkalmából.

A felvidéki Garamszegen Vörös Attila, honismereti vezető mutatja be a falu büszkeségét, az 1725-ben épült fatemplomot. A ma is működő templomot 2008. augusztusától az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

1997 óta minden évben február 14-én, Bálint napján adják át Budapesten a Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjat. Az elismeréssel a magyar líra kiemelkedő alkotóit, valamint a magyar költészetet idegen nyelvekre fordító– nem magyar anyanyelvű irodalmárokat tüntetik ki. Idén Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrálta a misét, s áldotta meg a kardot Szabadkán.

A muzslyai Emmausz fiúkollégium adott otthont a három napig tartott Vajdasági Magyar Cserkészszövetség által szervezett felnőttképzésnek. Kónya Kovács Otília kérte mikrofon elé a cserkészképzés résztvevőit.

A zongorajátékával sokakat elbűvölő, Balázs-Piri Somával, a közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatójának korcsoportgyőztesével és tanárnőjével, Sóti Szobonya Emőkével beszélgetett Németh Ernő a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ rendezvényén.


Adás: 2019. 02. 09 (szombat) 18.30–19.00

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Határok nélkül a Kossuthon
Média
  • Csermák Zoltán
  • 2019.04.19.
  • LXXIV. évfolyam 16. szám
Határok nélkül a Kossuthon
Média
  • MTVA
  • 2019.04.17.
  • LXXIV. évfolyam 15. szám
Facebook

Támogatóink