home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Határok nélkül — Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc első emlékműve
MTVA
2020.10.28.
LXXV. évf. 44. szám
Határok nélkül — Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc első emlékműve

A Határok nélkül szombati adásában bemutatja az 1848/49-es forradalom és szabadságharc első emlékművét

Bereki Anikó szerkesztő-műsorvezető kalauzolásával egy méltán híres csata helyszínére „látogathatnak el” szombaton a Kossuth Rádió hallgatói.

 A történelmi Sáros vármegyében fekvő Héthárs határában 1849. június 20-án Józef Wysocki, azaz Wysocki tábornok hatezer emberével hősies csatát vívott az orosz cári hadsereg katonáival. A honvédek önfeláldozásának tiszteletére, később a héthársi csata helyszínén emlékoszlopot emeltettek.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc első, titokban felállított emlékművét több mint száz év után a Sine Metu Polgári Társulás értékmentői találták meg. Az emlékművet a napokban Gombaszögre, a felvidéki magyar fiatalok híres nyári táborának, hagyományos fesztiváljának és szabadegyetemének helyszínére szállították a társulás tagjai. További érdekességeket és részleteket a Határok nélkül szombati adásában tudósítónktól, Palcsó Zsókától tudhatnak meg az érdeklődők.

Adás: Kossuth Rádió 2020.10.31.(szombat) 18.01-18.30.

MTVA/Határok nélkül

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..