home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Hatalmas siker volt idei, tizedik Green Future Fesztivál
Kovács Laura
2023.08.15.
LXXVIII. évf. 32. szám
Hatalmas siker volt idei, tizedik Green Future Fesztivál

A tizedik Green Future Fesztiválnak az eddigieket is felülmúló sikere volt, közel 17 ezer embert vonzott a zentai Népkertbe.  

Tajti Attila, a rendezvény egyik szervezője elmondta, idén nagyot lépett előre a fesztivál.
–Az esemény költségvetését is nagymértékben növeltük minden színpadra, és a színpadok látványvilágán is sokat dolgoztunk. Úgy gondolom, ez sikerült is!

A vendégektől jó visszajelzések érkeztek. A szombati napnak volt a legnagyobb sikere. Tíz éves a Green Future, ami önmagában egy nagy erő volt, mindenki részt akart venni, sokan hazajöttek külföldről a fesztivál miatt, de persze Azahriah volt a húzónév. Már fél hattól megkezdődött a sorban állás, habár a kapunyitás csak hétkor volt.

Idén egy új színpaddal is gazdagodott a fesztivál, melyet a The Etikettel közösen hoztak létre, és a Guarana támogatásával valósult meg. Ezen a színpadon a magyarországi és szerbiai szereplőkön kívül érkeztek portugál, angol és német fellépők is.
A nagyszínpad csak éjjel két-három óráig ment, utána csak a másik kettő. A Techno színpadnál is folyamatosan volt 800–1000 ember, a kis színpadnál pedig volt olyan alkalom, hogy kétezren is ott voltak. Két koncert alatt ürült ki a kisszínpad Nucci és Azahriah fellépésénél, sőt Azahriah alatt talán teljesen, de egyébként folyamatosan voltak a színpad előtt akkor is, amikor a nagyszínpad üzemelt – hallottuk Tajti Attilától.

A fesztivál keretein belül jótékonysági akciókat is szerveztek. Páger Anita kezelésére közel 40 ezer dinár gyűlt össze, amelyhez a fesztivál még hozzájárul egy bizonyos összeggel. A rendezvényen a környezettudatosságra is próbálták felhívni a figyelmet. Helyeztek ki cigaretta csikk gyűjtőt, és hogy érdekesebb legyek a csikkekkel lehetett a kedvenc előadójukra szavazni a fiataloknak, de sajnos, így is sok landolt a földön. Szelektíven gyűjtötték a flakonokat, sörös és üdítős dobozokat is a fesztiválon, és ezt a Kéz a kézben civil szervezet kapja majd meg értékesítés céljából.

Fotók: Facebook/Green Future Festival

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..