home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Hátadon a divat
Bíró Tímea
2020.08.23.
LXXV. évf. 34. szám
Hátadon a divat

Öltözködési alapszabály, hogy a cipő és a táska színét a ruhánkhoz igazítjuk, hogy minden harmóniában legyen rajtunk. A táska esetében általában a válltáskára gondolunk, de ne feledkezzünk meg a hátizsákot kedvelőkről sem, hiszen az is az öltözékünk része.

Aki szeretné elkerülni a gerincferdülést, vagy kényelemre vágyik, az a hátán hordja a táskát, de attól még nem feltétlenül választja a sportos irányt, hiszen manapság már nem csak az iskolatáskák vagy a túrahátizsákok közül válogathatunk.

A feltűnően színes és mintás táskák ragyogóan felélénkítik az egyszerűbb öltözéket, de ha a színek illenek egymáshoz, akkor az is jól mutat, ha a ruha és a táska is mintás, hiszen így beleolvad a környezetébe. A bohémtől a romantikus mintákig ma már bármiből válogathatunk, ami tükrözi az ízlésünket, az érdeklődési körünket vagy a kedvenc hobbinkat.

Aki az egyszínűség híve, az harsány vagy éppen pasztellárnyalatú hátizsákkal gazdagíthatja a megjelenését. Egy harsány mályvaszín például remekül illeszkedhet a tiszta feketéhez, a fehéret pedig a finom pasztellkékkel élénkíthetjük fel.

Közkedveltek a virágos táskák, melyek romantikus hangulatot kölcsönöznek, a minták a bőrtáskákon is jól mutatnak, és sok gyártó kombinálja az anyagokat, ezáltal is színesítve e kiegészítők külsejét.

Legyen szó cipzáras, csatos, gombos vagy kapcsos hátizsákról, arra törekedjünk a kiválasztáskor, hogy ne legyen túl nagy méretű, mert ormótlan hatást kelthet. A hátizsák praktikus, mert sok minden belefér, de csak akkor lehet az öltözékünk dísze, esztétikus kiegészítője, ha már önmagában is mutatós darab.

Nagyon divatosak mostanában azok a kapcsos hátizsákok, amelyek akár zakóhoz vagy inghez is társíthatóak, tehát a gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy senkinek se kelljen lemondania a kényelmes változatról.

A mindennapi használatra, ha lehet, ergonómiai táskát válasszunk, viszont ha csak egy koncert vagy egy kirándulás erejéig hordanánk, akkor a hétköznapi változat is elegendő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..