home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Hat és fél millió forintból újították fel a bácskossuthfalvi általános iskola konyháját
Kartali Róbert
2019.11.27.
LXXIV. évf. 47. szám
Hat és fél millió forintból újították fel a bácskossuthfalvi általános iskola konyháját

Átadták a felújított és korszerűsített a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola konyháját. A beruházás a külhoni magyar gyerekek éve program keretében valósult meg, Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásának köszönhetően, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Közreműködésével.

A hat és fél millió forintból felújított iskolakonyhát Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár adta át rendeltetésének. Mint lapunknak elmondta, ennek a fejlesztésnek köszönhetően 420 általános iskolás, illetve elsősorban óvodás tízóraiját, uzsonnáját tudják elkészíteni. Kísérleti jelleggel beindult a közétkeztetés az első, a második és a harmadik osztályban, így 65 adag meleg ételt tudnak naponta elkészíteni ezeknek az iskolásoknak, akiknek így már délután is megoldódott a napközis ellátása.

— A támogatásnak köszönhetően két korszerű villanytűzhellyel, egy automatizált elektromos párasütővel, egy ipari kapacitású kenyérvágógéppel és egy ipari mosogatógéppel szerelhették fel az intézmény új konyháját, amelyben két szakácsnő dolgozik — mondta Crnkovity Gábor, a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola igazgatója. Kiemelte, hogy a napi étkeztetés árát az iskola kedvező áron tudja felkínálni szülőknek.

Az iskolakonyha átadása előtt Potápi Árpád János Bácsfeketehegyen megtekintette a néhány hónap múlva átadásra kerülő Bányai János Emlékházat is, majd Kishegyesen megkoszorúzták az első világháború és az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emléktábláját, megtekintették a Kishegyesi Szövetkezeti Otthont, amely teljes körű felújítása után a magyar közösségi kulturális és civil élet egyik legfontosabb központja lesz, de helyet kap majd benne a Kishegyesi Könyvtár is. Kishegyesen az Ady Endre Kísérleti Általános iskolában az államtitkár úr átadta a Miénk a város! című gyermekvetélkedő helyi győztes diákjának a Csodasarkot. Ezt követően Topolyán megnézték az egykori topolyai szállodaépületet, amely jövőre úgyszintén Magyarország Kormányának a támogatásával művészeti-közigazgatási-közösségi épületkomplexummá alakulhat át, benne pedig egy magyar kollégium is megnyílik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..