Háromszáz feljelentés
(—)
2014.04.23.
LXIX. évf. 17. szám

A szabadkai rendőrség adatai szerint a gazdasági bűnözés kapcsán 300 feljelentést tettek, s ezek szerint a különféle helyi vállalatoknak okozott kár összértéke nagyjából 700 millió dinár, írja a Blic napilap.

A szabadkai alapfokú ügyészség illetékesei elmondták, hogy a gazdasági bűnözéssel kapcsolatos ügyek mindegyikében lefolytatták a bírósági eljárást, és már a felsőbb ügyészség hatáskörébe tartoznak.

Bírósági eljárás folyt a Fi-delinka, az Agrokombinat, a Ma-la Bosna, a Bratstvo és az Azo-hem vállalat felelős személyei ellen. A köztisztasági közvállalat ügye rendkívül súlyos, nem lehet gyorsan lezárni, s vélhetően a legfelsőbb bírói hatóságoknak kell majd eljárniuk, mondta el Branislav Rankov ügyész.

A Blic értesülése szerint a szabadkai köztisztasági közvállalat hatalmas benzinköltségét azoknak a személyeknek kell majd állniuk, akik jóváhagyták az üzemanyag elhasználását, hiszen a közvállalatnak szánt benzint családtagoknak, ismerősöknek, helyi politikusoknak bocsátották a rendelkezésére.

A közvállalatnak a visszaélésekkel több mint 100 millió dináros kárt okoztak, hiszen az előző vezetőség csak reprezentációs költségekre havonta több mint 300 000 dinárt költött el.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..