Háromezer kilométer érintőpontjai

Háromezer kilométer érintőpontjai

A romániai rajt utáni tizenhetedik napon, június 3-án délután haladt át Belgrádon Molnár Péter magyar hosszútávfutó, 34 éves végtaghiányos sportember. A férfi a 2013. évi Európai Kék Szalag Futás részvevője, a magyar EU-elnökség idején elfogadott Duna-stratégia környezetvédelmi céljainak a nagykövete.

— Tizenkét éves hosszútávfutói múlttal a hátam mögött, végtaghiányos sportolóként szeretnék eleget tenni eddigi pályafutásom legnagyobb kihívásának. Fel kívánom hívni a figyelmet a magyar EU-elnökség idején elfogadott Duna-stratégia tizenegy cselekvési tervének, illetve azok megvalósításának a fontosságára. További célom, hogy a futásomhoz csatlakozó, vagy akár csak a nem mindennapi kihívásban rejlő hírértéke folytán az arra odafigyelő emberek között népszerűsítsem a Duna-stratégiát, kiemelt figyelmet szentelve a környezetvédelemnek, és ösztönözni szeretnék mindenkit az abban való tudatos és aktív közreműködésre — olvasható a magyar sportoló szakmai portfoliójában.
Mint ismeretes, a magyar para-triatlon Európa-bajnok egyedülálló vállalkozása a Duna-deltától, Tulcea városából indult május 19-én. A kitűzött háromezer kilométeres táv teljesítése a nemzetközi Duna-napon (június 29-én) várható a németországi Donaueschingenben, a folyó fekete-erdei forrásánál. A sportember hét országot érintve, naponta átlag 71 kilométeres szakaszokat teljesít. Az eredeti tervek szerint az immár több mint ezer kilométert megtett ultrafutó a Duna bal partján érkezett volna Belgrádba — érintve Sándoregyházát és Pancsovát is —, elmondása szerint azonban átkeveredte magát a jobb partra, és a szerbiai oldalról futott be a fővárosba. Molnár Pétert és teljesítményét az egykori nándorfehérvári vár alatt Ritecz Miklós belgrádi főkonzul üdvözölte. Mi több, a magyar nagykövetség rendszeresen kocogó munkatársai a fiatalemberrel együtt tették meg a Zimonyig vezető öt kilométeres útszakaszt. Mint megtudtuk, a futót unokaöccse kerékpárral, édesapja pedig lakóbusszal követi, biztosítva mindhármuk éjszakai szállását. Szerbiai útjuk során további harminc állomáshely szerepelt.
A fényképdokumentációval alátámasztott hírt a Belgrádi Magyar Nagykövetség továbbította lapunknak. Köszönjük!
Összeállította: MARTINEK Imre

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink