home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Három éve a családok jegyében
Bíró Tímea
2019.11.27.
LXXIV. évf. 47. szám
Három éve a családok jegyében

Ha egy nő áldott állapotba kerül, számtalan kérdésre szeretne mielőbb választ kapni, mely a szüléssel, az életmóddal vagy a csecsemőgondozással kapcsolatos. Nagy segítség számára a szabadkai Anahitas, vagyis a Nők és Kismamák Gondozója Egyesület, mely az idén ünnepli fennállásának harmadik évfordulóját.

Az egyesület középpontjában a kezdetektől fogva a kismama- és a női torna volt, melyek jelenleg is működnek heti három alkalommal. Az órák magyar és szerb nyelven egyaránt folynak, attól függően, hogy milyen összetételű a csoport. A kismamatorna a 14. héttől végezhető, de szükséges előtte konzultálni a kezelőorvossal. Az órákon a pilates, a jóga és a női torna elemeit alkalmazzák.

Időközben igény mutatkozott a kismamaiskolára, ezért ezt a foglalkozást is elindította az egyesület, valamint létrejött a Baba-mama Klub, mely rendkívül hasznos az anyukák és kisbabáik számára. Minden hónap utolsó péntekén a mesék által személyiségfejlesztési foglalkozást tartanak az Anahitasban.


Kunyi Farkas Klaudia és Kunyi Róbert

Kunyi Farkas Klaudia, az Anahitas Egyesület elnöke kiemelte, hogy szakmai tanácsadásban is segít az egyesület, hiszen a feltett kérdéseket továbbítják a szakemberekhez, akik megválaszolják őket.

— A legnagyobb eseményünk az expó, melyet a várandósok, a babák és a családok részére szerveztünk meg. Az első alkalommal a Szabadegyetem, a második évben pedig a Galleria szálloda adott otthont a már népszerűbb és gazdagabb kiállításnak. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy a bejáródott kis csapatunkkal részt vettünk a Múzeumok Éjszakáján, méghozzá a család tematikáját jártuk körül és mutattuk be. Régi tárgyak segítségével visszavezettük az embereket a múltba, hiszen százéves bölcső, régi stílusú babakocsi és archív fotók várták a látogatókat, illetve a család fogalmát is igyekeztünk meghatározni. A program gyakorlati része mese- és művészetterápiás foglalkozásból állt, melyen a szülők és a gyerekek közösen alkottak. A babaváró-szülésfelkészítő kismamaiskolánk november 6-án indult el, és négy előadásból állt, melyből az első a harmadik trimeszterről és a gyermekágyról szólt, a második a természetes szülésről, a harmadik a csecsemőellátásról, a negyedik előadáson pedig a szülés utáni depresszió volt a téma. Igyekszünk minél több témát körbejárni a szakemberek segítségével, és mindenkit arra buzdítunk, hogy bátran tegye fel a kérdéseit. 23-án a Best Friend Logopédiai-Gyógypedagógiai Fejlesztőközponttal közösen egy babafejlesztő nyílt napot tartottunk az Anahitas épületében, hogy támogassuk azokat a kismamákat, akik már megszültek — tudtuk meg Kunyi Farkas Klaudiától.

A babaváró-szülésfelkészítő kismamaiskola a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően valósul meg, a babafejlesztő nyílt napot pedig a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..