home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Három érem kötöttfogásban
Tóth Tibor
2022.03.10.
LXXVII. évf. 10. szám
Három érem kötöttfogásban

Két arany- és egy bronzéremmel, valamint két 5. hellyel zárták a magyarországi kötöttfogású birkózók a plovdivi 23 éven aluli Európa-bajnokságot. A dobogó legfelső fokára a 87 kilogrammos súlycsoportban indult Takács István és a 130 kg-os súlycsoportban versenyző Vitek Attila Dáriusz állhatott.

Takács a döntőben a csecsen származású, de dán színekben szőnyegre lépett Bisultanovot győzte le 5:4-re, Vitek és a török Bozkurt párharca pedig 1:1-es döntetlennel végződött, az aranyat azonban a magyar birkózó szerezte meg, mivel egyetlen pontját később gyűjtötte be riválisánál. A bronzérem Klányi Krisztofer (77 kg) nevéhez fűződik, aki a 3. helyért vívott párharcban 4:1 arányú győzelmet aratott a szerb Aleksa Ilić felett. Tösmagi Attila (72 kg) és Kecskeméti Krisztián (60 kg) az 5. helyen végeztek, előbbi a bronzmeccsen az örmény Hacsatrijantól, utóbbi a szintén örmény Minaszjantól szenvedett vereséget. Csapatban Magyarország a 4. helyen végzett.

Szerbiát a már említett Ilić mellett Branko Kovačević (82 kg), Aleksandar Simović (97 kg) és a felsőhegyi Vuković Mario képviselte. Vuković a selejtezőben kikapott a svájci Zemptől (5:3), és kiesett a további küzdelmekből, Simović a negyeddöntőben szenvedett vereséget (6:4) az észt Karelsontól, Kovačević pedig a selejtezőben örményt, a negyeddöntőben törököt vert, az elődöntőben viszont 3:3-as eredménnyel kiesett a grúz Guruli ellen. Kötöttfogásban Grúzia 4, Azerbajdzsán és Magyarország 2-2, Törökország és óriási meglepetésre Hollandia 1-1 aranyérmet nyert. Az Eb-n nem vesznek részt az orosz, a fehérorosz és az ukrán birkózók.

Az Eb a nők versenyében folytatódik, ahol a magyarkanizsai Fábián Annáért szurkolhatunk, aki a 62 kg-os súlycsoport negyeddöntőjében a magyarországi Szabó Nikolett-tel mérkőzik.


Fotó: Szerbiai Birkózó Szövetség


Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..