home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Harminc kulturális projektumot támogat a tartomány
LACKÓ VARJÚ Sára
2014.03.05.
LXIX. évf. 10. szám

Az Újvidéken és Belgrádban folytatott tárgyalásoknak köszönhetően több millió dináros támogatásban részesülhet Szabadka. A Népszínház státuszának rendezéséről egyeztetett a múlt hét folyamán Maglai Jenő polgármester Slaviša Grujić tartományi művelődési és tájékoztatási titkárral.

Az előírást, miszerint 50-50 százalékban kellene gyakorolnia az alapítói jogokat az önkormányzatnak és a tartománynak, már jó ideje nem tartották be, emellett az intézmény igazgatóbizottságának élére is ki kell nevezni az elnököt. Az újvidéki titkárság az önkormányzat 30 projektjét segíti az idén, többek között a Városi Könyvtár, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet, a Történelmi Levéltár és a Városi Múzeum is kap majd támogatást.

A polgármester az Építésügyi és Településrendezési Minisztériumban tett látogatása során egy 16 millió dinárról szóló szerződést írt alá, melyet a Tesla utca kiszélesítésére fordítanak az önkormányzat 10 millió dináros hozzájárulásával. A munkálatokra még az idén sor kerül.

Maglai Jenő terepszemlét tett a városi állatmenhelyen is, tapasztalatairól beszámolva elmondta, hogy jelenleg 170 kutya van a menhelyen, de legalább kétszer-háromszor nagyobb kapacitású területre lenne szükség. A kutyamenhely akár másfél héten belül ideiglenesen ismét működésbe léphet, megkezdődhet az állatok befogadása és elhelyezése. A működési engedélyt azért vonták be a korábbiakban, mert az intézmény nem tett eleget a feltételeknek, és most mintegy 7 millió dináros beruházásra lenne szükség, hogy az megfeleljen az előírásoknak. Pár éve a szennyvíztisztító közelében is kiépítettek egy menhelyet, melyre 14 millió dinárt fordított a város, de a telek a kezdetektől használaton kívül van, rendezetlen, elhanyagolták. A polgármester szerint ezt a területet is rendezni kell, viszont az épület teljes tervdokumentációját eltüntették, így a papírokat a Tartományi Nagyberuházási Alapból kell beszerezni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..