home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Harmadik oltásra is szükség lehet
Pannon RTV
2021.05.10.
LXXVI. évf. 18. szám
Harmadik oltásra is szükség lehet

Harmadik adag koronavírus elleni védőoltásra lesz szüksége annak, akinek két védőoltás után sincs antitest a szervezetében - ezt nyilatkozta dr. Predrag Kon egy tévéinterjúban.

Az epidemiológus kiemelte, a szakemberek előtt világos, hogy a különféle gyártmányú védőoltások kombinálása engedélyezett lesz a jövőben.

Dr. Predrag Kon járványügyi szakember: „Nekünk, akik ezzel foglalkozunk, világos, hogy a vakcinák ötvözése lesz a jövő. Az is világos nekünk, mármint azoknak, akik ezzel foglalkoznak, hogy ha valakinek két dózis után sincs antitest a szervezetében, fel kell vennie egy újabb adagot. Vagy még egy dózist ugyanabból a vakcinából, amit korábban felvett, vagy váltania kell egy másik vakcinára. Jelenleg azt kutatják, hogy ugyanannak a gyártónak a vakcinájából készítsenek harmadik dózist. Mi nem készíthetünk olyan gyógyszert és nem tehetünk olyasmit a lakosság egészségével, ami csak egyes szakemberek véleményére alapoz. Az orvoslásnak bizonyítékokon kell alapulnia.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..