home 2024. október 16., Gál napja
Online előfizetés
Harmadik helyezés a világbajnokságon
2024.10.01.
LXXIX. évf. 39. szám
Harmadik helyezés a világbajnokságon

A magyarkanizsai Bolero Művelődési Táncegyesület 1984 őszén mintegy húsz fő részvételével és azzal a céllal alakult meg, hogy a fiatalokkal megismertesse és megszerettesse a társastáncok alapjait. Emellett fontossá vált az a törekvés is, hogy a községben élő fiataloknak, polgároknak felhívják a figyelmét a szabadidő egy helyesebb, egészségesebb kihasználási módjára.

Az alapító tagok Dukai Ferenc, Dukai Gabriella, Cseszkó Károly, Apci Rudolf, Bosznai László, Pakai Tibor, Dukai Julietta, Dobó Zsuzsanna, Medve Sándor, és Medve Ágnes voltak. A tagság gyarapodásával 1986-tól már hivatalosan is az Ifjúsági Művelődési Központ alaptevékenységéhez tartozott a csoport munkája.

Sőreg Anna ötödik éve, Lipták Emília pedig második éve táncok a Boleróban, de korábban egy másik klub táncosa volt. A próbák a magyarkanizsai Regionális Szakmai Továbbképző Központban vannak heti 2-3 alkalommal, ami a nyár folyamán több is volt a versenyre való felkészülés miatt. Egyhetes tánctábort is tartottak, amikor ugyancsak versenyre gyakoroltak.

Tigyi Vörös Viktória öt éve a Bolero MTE koreográfusa, de előtte 15 évig ő maga is tanítvány volt. Mint mondja, a tánc szerelmese. Tőle tudtuk meg, hogy idén májusban Dunakeszin versenyeztek, onnan továbbjutottak Dabasra, ahol nemzetközi megmérettetést szerveztek. A következő helyszín Spanyolországban, Barcelónában (Lloret de Mar) volt, ahol szeptemberben a világbajnokságot rendezték meg. A két lány ezen a rangos versenyen 3. helyezést ért el.     

Sok támogatójuk volt, akik anyagilag segítettek nekik, hogy eljussanak a versenyre, mivel az utazás nem volt olcsó. Szerencsére sikeresen összejött a szükséges pénz, és Anna meg Emília büszkén mutathatta be a tánctudását – írta a szerkesztősünknek eljuttatott összefoglalójában Tigyi Vörös Viktória koreográfus, aki két fotót is mellékelt a szöveghez.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..