home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Harc a bűnözés és a korrupció ellen
(—)
2014.04.09.
LXIX. évf. 15. szám

Erőteljesen megindult a harc az orosz, valamint az európai irányzat között. Minderre a legújabb politikai híradások hívják fel a figyelmünket. Közben a magyar Wizz Air légitársaság úgy érzi, hogy diszkriminálják, holott az annyiszor hangoztatott gazdasági reformcsomagok még csak életbe sem léptek.

Két év múlva jobban fogunk élni

Legalábbis ezt állítja Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt elnöke, leendő kormányfő. Vučić szerint az új kormány minden erejével küzdeni fog a munkanélküliség ellen, és egy sor olyan törvény meghozatalát tervezi, amely jobb befektetői hangulatot fog eredményezni. A kormányfő-várományos arra is kitért, hogy az új kabinet továbbra is heves harcot fog vívni a bűnözéssel és a korrupcióval.  (Beta)

Diszkriminálva érzi magát a Wizz Air

A Vučić által megígért új befektetői hangulatot elsőként a magyar fapados légitársaság, a Wizz Air tapasztalhatta meg, amely a múlt héten több közleményt is kiadott. A magyar légitársaság arra panaszkodik, hogy a szerb piacon diszkriminálták, mivel utasonként 31 eurónyi költséggel terhelik, az Air Serbia esetében pedig mindez 14 euróval olcsóbb. Ennek következében az egyik legsikeresebb európai légitársaság jelentős járatleépítést fog végrehajtani a szerb fővárosban lévő bázisán.

Az árakat is kénytelen lesz 5 és 10 százalékkal növelni. (Beta, Tanjug)

Milošević parancsára gyilkolták meg

Zoran Todorovićnak, a Jugoszláv Baloldal egykori főtitkárának és a Beopetrol igazgatójának meggyilkolását személyesen a szerb diktátor parancsolta meg. A legújabb nyomozási adatok alapján Milošević indítéka a féltékenysége volt, mivel úgy vélte, hogy felesége a šabaci származású Todorovićtyal csalta meg. (Kurir)

Nem lesznek szerb szankciók Oroszország ellen

A múlt héten is folyt Belgrád és Brüsszel csörtéje az esetleges Oroszország elleni büntetőintézkedésekről. Mint ismeretes, a nyugati világ a Krím annektálása miatt igen nagy nyomást fejt ki a szerb kormányra, hogy az vezessen be szankciókat. Aleksandar Vučić a brüsszeli döntéshozóknak egyértelművé tette, hogy „nem fogunk büntetőintézkedéseket bevezetni Oroszország ellen, és sohasem fogunk ebben részt venni, mert akkor azok ellen lépnénk fel, akik minket sosem büntettek, még akkor sem, amikor Szerbiát bombázták, s megsértették területi integritását.” Vučić egyébként úgy látja, hogy az EU megérti Szerbia helyzetét.  (RTS)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..