home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Hangversenyi előzetes
Martinek Imre
2023.06.29.
LXXVIII. évf. 26. szám
Hangversenyi előzetes

Szombaton, július 1-jén, 19 óra 30 perces kezdettel hangzik fel Budapesten az idei, sorrendben XX. Református Énekek elnevezésű hangverseny-istentisztelet, melynek 2006 után újra a Zeneakadémia nyújt befogadó helyszínt.

Mint ismeretes, a református templomok több évszázados énekkincse először 2002-ben került a hangversenyterem pódiumára, a rendezvény fő szervezőjének, Böszörményi Gergely Magyar Örökség-díjas kiadó, producer felkérésére.

      A Református Énekek hangverseny a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepévé vált, melynek célkitűzése mindmáig változatlan — dacára annak, hogy a CD-k és DVD-k korszaka immár leáldozóban van: az év minden egyes napján visszahallgatható/-nézhető koncertfelvétel készüljön a reformátusok használatára kiadott énekeskönyv zsoltáraiból és énekeiből, professzionális előadók tolmácsolásában!

      Az idei, egyébként a reformáció 506. évében meghirdetett jubileumi koncert énekhangi szolgálatát ugyancsak a Kárpát-medencei egyesített kórus vállalta. Arany János, Berkesi Boglárka, Erdélyi Dániel és Parola Csaba karnyagok vezényletével, illetve Szabó Balázs orgonaművész közreműködésével.

      Terveink szerint — az Úr kegyelméből! — hamarosan erről az eseményről is hozunk helyszíni beszámolót. Tartsanak velünk.

      Az idei hangversenyre (rá)hangoltató fotók Budapest különböző pontjain készültek. Folyó év májusában, illetve júniusában.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..