home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Hamarosan megnyílik a jégpálya Zentán
(Tha)
2023.12.05.
LXXVIII. évf. 48. szám
Hamarosan megnyílik a jégpálya Zentán

December 10-én nyílik, és 2024. január 31-éig üzemel majd Zentán, a városháza előtt a műjégpálya. Erre az időszakra a városháza előtti utcát lezárják a forgalom előtt. A korcsolyázni vágyók ingyenesen használhatják a pályát és a korcsolyák bérlése is díjmentes lesz. A projektum megvalósításában Zenta Község Önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a Zenta Kedvelőinek Egyesülete vesz részt.  A korcsolyapályát az egyesület adományozta a községnek, az üzemeltetése pedig Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének a feladata lesz.

A szervezők a legkisebbeknek külön idősávot biztosítanak a korcsolyázásra, és a tanulni vágyó gyerekek számára hetente több alkalommal lesz ingyenes korcsolya oktatás. A részletek hamarosan elérhetőek lesznek a közösségi médiában.

A korcsolyapálya hétfőn zárva tart, keddtől vasárnapig 10 és 12, valamint 16 és 20 óra között használhatják az érdeklődők, a hétvégeken pedig igény szerint akár hosszabb nyitva tartás is lehetséges. Bérlésre ötven pár korcsolyát készítettek, különböző méretekben, de mindenki hozhatja a saját korcsolyáját is, azzal a feltétellel, hogy rozsdamentesnek és élesnek kell lennie. A korcsolyákat a jégpálya melletti faházban lehet igényelni, emellett egy öltőzősátort is felállítanak.

A tervek szerint szombatonként jégdiszkót szerveznek, valamint különböző zene-tematikus hétvégék és jégkorong bemutató is várható. A programokról a jégpálya Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol a házirend is olvasható lesz.
A Zenta Kedvelőinek Egyesülete amerikai gyártmányú műanyag korcsolyapálya-rendszert adományozott a városnak, amelyen költség- és környezetbarát módon lehet korcsolyázni. Különlegessége, hogy a működtetése teljesen független az időjárási viszonyoktól. Nincs szükség a víz hűtésére, és az olvadástól sem kell tartani. A műanyag jégpálya előnye az is, hogy a fenntartási költsége alacsony.

A korcsolyapálya ünnepélyes megnyitója december 10-én, vasárnap lesz, közvetlenül a 17 órakor kezdődő ádventi gyertyagyújtás után. Erre az eseményre a Mikulás is ellátogat.

Zentán a már jól ismert, hagyományos karácsonyi vásár és kavalkád december 19-én kezdődik és december 23-án este zárul.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..