home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hamarosan helyreáll a gázszolgáltatás 
Kartali Róbert
2022.12.26.
LXXVII. évf. 51. szám
Hamarosan helyreáll a gázszolgáltatás 

Csak Palics és Radanovác területén szünetelt ma a gázszolgáltatás, illetve az ipari fogyasztóknál. A bejelentés ellenére a szolgáltatónak sikerült úgy kiviteleznie a munkálatokat, hogy a városban ne okozzanak fennakadást. Jelenleg folynak az ellenőrzések, ha nem tapasztalnak szivárgást az új csatlakozási pontokon, akkor hamarosan az egész város területén helyreáll a szolgáltatás.

— Két évvel ezelőtt született meg az az ötlet, hogy mivel a régi gázvezeték közvetlenül az új vasútvonal lábánál helyezkedett el, ki kell helyezni ezt a gázvezetéket, és úgy helyeztük ki, hogy Szabadka tulajdonképpen a vasút terhére kapott egy csaknem 4 kilométeres, új gázvezetéket. Ennek a gázvezetéknek a kiépítése megtörtént a nyár és az ősz folyamán. Ma pedig az történt, hogy a régi és az új vezetékeket összekötöttük, összekapcsoltuk — nyilatkozta ma a munkálatok helyszínén Kern Imre, Szabadka alpolgármestere. Hozzátette, hogy az összeköttetés a két régi és az új vezeték között hat helyen történt meg. — Jelen pillanatban folynak még a biztonsági kivizsgálások, ha megállapítást nyer, hogy minden rendben van, akkor fogjuk a háztartások felé ereszteni a gázt az új hálózaton keresztül. 

— A meglévő gázvezetéket átkötöttük az új gázvezetékre hat metszési ponton — magyarázta Horvát Tímea, a Szabadkai Gázművek igazgatója. Egyúttal megköszönte a kivitelezőknek a gyors munkát, akik már hajnali 3 órakor elkezdték a kivizsgálásokat, a különböző méréseket és a biztonsági felülvizsgálatokat.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..