home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Hamarosan a negyedik fajta vakcina is megérkezik Szerbiába
Szerbiai RTV
2021.02.05.
LXXVI. évf. 5. szám
Hamarosan a negyedik fajta vakcina is megérkezik Szerbiába

Ana Brnabić szerb kormányfő a Szerbiai RTV műsorában jelentette be, hogy rövid időn belül megérkezik a negyedik gyártó koronavírus elleni oltóanyaga is Szerbiába.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Szerbiában mindenkinek jut vakcina, aki igényt tart rá. Mint mondta, Szerbia a világ öt olyan országa közé tartozik, ahol a lakosság számarányához képest a legtöbb oltóanyagot szerezték be. Kiemelte, hogy eddig 1.170.000 dózis érkezett, de rövidesen újabb több százezret kapnak majd. Hozzátette, az embereknek nem kell tudniuk, hogy mi történik a színfalak mögött, de semmi sem történik véletlenül. Céljuk, hogy a napi esetszámot 1000 alá csökkentsék. Jó hírnek tartja, hogy az elmúlt 10 napban folyamatosan alacsonyabb volt a kórházi kezelésre szorulók száma, mint azoké, akiket kiengedtek az intézményből.

Más országokban kijárási tilalom van, illetve tüntetések zajlanak, vakcinából sincs annyi, mint Szerbiában – emlékeztetett a kormányfő.

Remekül tartjuk magunkat, egyetlen lépésre vagyunk a normális élettől, és bízom benne, hogy így is folytatjuk majd – fogalmazott Brnabić.

(Fotó: TANJUG/RADE PRELIC/bs)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..