home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hamarosan Vajdasági Vágta
T.T.
2015.05.13.
LXX. évf. 20. szám
Hamarosan Vajdasági Vágta

Május 23-án, szombaton ismét benépesül a zobnaticai lóversenypálya és pontban délben, az ünnepélyes megnyitóval megkezdődik a III. Vajdasági Vágta. A zobnaticai Jadran Hotelben, kedd délután megtartott sajtótájékoztatón a szervezők és házigazdáik (Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója, Pál Károly, a szervezőbizottság tagja, Kislinder Gábor, Topolya község polgármestere és Szaid al Szuvaidi, a Zobnatica Rt. megbízott igazgatója) ismertették a vágta részletes műsorát, az eseménnyel kapcsolatos legújabb információkat.

Május 23-án, szombaton ismét benépesül a zobnaticai lóversenypálya és pontban délben, az ünnepélyes megnyitóval megkezdődik a III. Vajdasági Vágta. A zobnaticai Jadran Hotelben, kedd délután megtartott sajtótájékoztatón a szervezők és házigazdáik (Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója, Pál Károly, a szervezőbizottság tagja, Kislinder Gábor, Topolya község polgármestere és Szaid al Szuvaidi, a Zobnatica Rt. megbízott igazgatója)  ismertették a vágta részletes műsorát, az eseménnyel kapcsolatos legújabb információkat.

A III. Vajdasági Vágta ünnepélyes megnyitója 12 órakor, a versenyzők és a lovasok felvonulásával, a fanfárok felhangzásával veszi kezdetét. Az ünnepi beszédek elhangzása után a topolyai Cirkalom Táncegyüttes lép színpadra, majd négy előfutammal kezdetét veszi a vágta versenyrésze. Eddig 23 lovas nevezett be a vágtára, de ez a szám a rajtig még nőhet. Az előfutamok után íjászbemutatóra kerül sor, majd a kelebiai ménes díjlovaglói mutatnak be egy félórás mutatványt. A két ügetőfutam után, 10-12 fogat részvételével a kettes fogathajtók szinkronhajtó versenye veszi kezdetét. 17 órakor a páros fogathajtók rajtolnak el, majd a négyes szinkron fogathajtók lépnek közönség elé. Idén először Kishuszár Vágtát is tartanak, melyben 10-16 éves fiatalok, maximum 138 cm magas pónilovakon mérettetnek meg. 18 órakor rajtol a Nemzetközi Vágta előselejtezője, majd negyed hétkor elrajtol a Vajdasági Vágta döntője. A díjátadást követően a budapesti Operettszínház művészei szórakoztatják a közönséget.

A III. Vajdasági Vágta szervezői a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány, a Vajdasági Magyar Szövetség, a budapesti Lovas Show Kft. és a zobnaticai ménesbirtok. A rendezvény fővédnöke Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke, a szervezőbizottságot pedig Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója és Ronyec Mirjana, a VMSZ pártigazgatója alkotják. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..