Hallottátok-e igazságos Mátyás király hírét?

Hallottátok-e igazságos Mátyás király hírét?

Mátyás király, az igazságos és hűséges lantpengető kísérője április 20-án a torontávásárhelyi Moša Pijade Általános Iskolába is bekopogtattak.

A Mátyás király Emlékévet tavaly decemberben hirdette meg 2018-ra a Nemzetpolitikai Államtitkárság az igazságos uralkodó születésének 575. és királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából.

„Az Emlékév lebonyolításával a budapesti Magyarság Házát bízták meg. Az emlékév keretében indult útnak az álruhás Mátyás király hűséges kísérőjével, a Muzsikussal, még március elején. A tervek szerint száznál is több helyre látogatnak el a Kárpát-medencében az idén, hogy ajándékokkal és muzsikával kedveskedjenek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.“ — nyilatkozta megkeresésünket követően lapunknak a Magyarság Háza sajtófelelőse.

Az igazságos és hűséges lantpengető kísérője április 20-án a torontávásárhelyi Moša Pijade Általános Iskolába is bekopogtattak. Tették ezt a korai reggeli órákban „megvalósított“ székelykevei, valamint az aznapra eredetileg betervezett újvidéki, illetve temerini állomáshelyek között félúton. A tartalmas, élményekben és ajándékkönyvcsomagban egyaránt bővelkedő villámlátogatás véletlenszerűen választott debellácsi állomás célközönsége az iskola magyar tannyelvű felsősei lettek. A vándorelőadók zenei csokrétáját követően egypár tréfás nyereménykérdés is elhangzott, melyek helyes megválaszolásáért a legügyesebbek aranypapírba csomagolt csokirudacskákat kaptak.

Mint megtudtuk, a délvidéki szórványmagyarság pórusait is átjáró kárpát-medencei projektum keretében Mátyás királynak akár levelet is lehet írni, az info@matyasemlekev.hu címre.


Fényképezte: Szenti Zsolt

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg HÍREK KÉPEKBEN rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Hallottátok-e igazságos Mátyás király hírét?
Hallottátok-e igazságos Mátyás király hírét?
Facebook

Támogatóink