home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Hajdújárás: A negyvennegyedik szüreti napokról
Tóth Tibor
2012.10.03.
LXVII. évf. 40. szám
Hajdújárás: A negyvennegyedik szüreti napokról

Háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelték a hajdújárásiak és vendégeik a 44. Szüreti Napokat. A tavaszi fagyok és a nyári aszály alaposan megtizedelte a termést, így az átlagosnál valamennyivel kevesebb kiállító tette közszemlére a terményeit. A minőségre azonban nem lehetett panasz, a kiállított termények semmiben sem maradtak el a korábbiaktól

A péntek délutáni ünnepélyes megnyitón Haskó István, a hajdújárási helyi közösség elnöke köszöntötte a vendégeket, s megköszönte mindazok segítségét, akik részt vettek  a Szüreti Napok megszervezésében. Reményét fejezte ki, hogy az idei év minél előbb feledésbe merül, és a következő évek hozama az ideinél bőségesebb lesz. A helybeli Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak rövid műsora után Füleki József hajdújárási plébános szabadtéri szentmisét celebrált, majd Maglai Jenő, a VMSZ szabadkai városi szervezetének elnöke és Haskó István átvágva a szalagot megnyitották a terménykiállítást. A csőregekóstoló után a noszai Hinga ME színjátszói vásári komédiákat adtak elő, majd szabadtéri retrópartival zárult az első nap rendezvénysorozata. Szombaton először a helybeli általános iskola tanulóinak szüreti vetélkedői és kézműves-foglalkozások voltak műsoron, a sportpályán gyermekek és az öregfiúk focimérkőzéseket tartottak, a délután folyamán pedig motorostalálkozóra, női röplabda– és asztalitenisz-tornára került sor. Az esti szabadtéri népünnepélyen egész a késői órákig ropták a táncot fiatalok és idősebbek egyaránt. A vasárnapi ebédre teljesen megtelt a helyi közösség udvara, a pincérek szaporán szolgálták ki az egyre népesedő vendégsereget. A fenséges birkapaprikás és marhapörkölt elfogyasztása után a látogatók megkóstolhatták a környék legjobb borait és pálinkáit, majd a labdarúgópályán kezdetét vette a nap fénypontja, a művelődési műsor. Haskó Istvánnak, Hajdújárás polgármesterének a köszöntője után kezdetét vette a színes program, melyet a közönség nagy tapssal fogadott. A kétórás műsorban felléptek a helybeli Lifka Sándor ME, a noszai Hinga ME, a palicsi Palics MME, a királyhalmi Petőfi Sándor ME aktivistái, valamint a magyarországi Mélykútról érkezett Szederinda citerazenekar. A műsor végén Hajdújárás első embere köszönőlevelet adott át Szalai Eszternek, a művelődési műsor sokéves megszervezéséért, a szabadkai Juhász zenekarnak a sokéves részvételért és Patyi Miklósnak, aki több mint harminc éve állítja össze a terménykiállítást. A gyengébb termés ellenére a Szüreti Napok színvonala cseppet sem csökkent, s a tömeges látogatottság arról tanúskodik, hogy az embereket meg lehet még mozgatni, ha színvonalas szórakozást tudnak nekik szavatolni. A felvételek a helyszínen készültek. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..