Hajápolás télen

Hajápolás télen

Frizuránk folyamatosan igényli a gondoskodást, mindig tennünk kell érte, ha azt szeretnénk, hogy hajunk szép és egészséges maradjon. A téli hónapok azonban még inkább megviselik, ezért különleges odafigyelést kell szentelnünk neki.

Óvatosan a hajszárítóval!

A fagyos időben az a legfontosabb, hogy hajunkat ne szárítsuk magas hőfokon, mert ha utána kimegyünk a hidegbe, a nagy hőmérsékletváltás tönkreteheti hajszálainkat, felülete érdessé válhat.

Kevesebb hajformázót!

Télen alkalmazzunk minél kevesebb hajformázót, ezek a szerek ugyanis szintén csökkenthetik a hajszálak ellenálló képességét. Ezen felül amikor csak tehetjük, hordjunk sapkát, vagy tegyük fel a kapucnit. Így megóvhatjuk hajzatunkat és fejbőrünket a hideg levegő káros hatásaitól, mint amilyen például a vérkeringés lassítása, ami akár hajhulláshoz is vezethet.

Pakolásra fel!

Óvintézkedéseinket kiegészíthetjük különféle vitaminos hajpakolásokkal, melyeket akár otthon is el tudunk készíteni. A tojás, a méz, a különféle olajok és a sok más nyomelemekben gazdag összetevő lehet alapja egy házi pakolásnak, melytől hajunk nemcsak fényes és erős, hanem védettebb is lesz.

Ha megfázik a fejbőr

Ha a hideg hónapokban nem óvjuk megfelelően frizuránkat és a fejbőrünket, az könnyen korpásodáshoz vezethet, továbbá a megfázott fejbőr gyakran viszket, és sajnos a hajhullással is szembe kell néznünk. A hajhullás és a kopaszodás kialakulásának azonban számos más oka is lehet, ezért ha a kellő védelem ellenére is azt tapasztaljuk, hogy sok hajszálat vesztünk, forduljunk szakértőhöz, hogy minél előbb kiderüljön, mi idézheti elő a nagy hajveszteséget. A hajátültetés biztos megoldás, mely végleges segítséget nyújt régi frizuránk visszaszerzésében, olyan esetekben is, amikor más módszer már nem használ. Ennél azonban sokkal egyszerűbb, ha odafigyelünk a fejbőrünkre, és nem tesszük ki megfázásnak még a leghidegebb téli napokon sem.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szépség rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Hajápolás télen
Szépség
  • GYURKOVICS Virág
  • 2016.02.22.
  • LXXI. évfolyam 7. szám
Hajápolás télen
Szépség
  • Összeállította: GYURKOVICS Virág
  • 2016.01.17.
  • LXXI. évfolyam 2. szám
Facebook

Támogatóink