Hagyományőrzők

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Hagyományőrzők

Alkotói csoportképMögöttünk immár az élményekben túlpörgetett tanév, amit könnyű lenne elfelejteni, ha időközben nem készülnek el ezek a képkockák. Egy közös erőbevetéssel megalkotott projektum legapróbb mozzanatairól, belefoglalva a szigorú precízséget megkövetelő műszaki rajz elkészítését...

Alkotói csoportkép

Mögöttünk immár az élményekben túlpörgetett tanév, amit könnyű lenne elfelejteni, ha időközben nem készülnek el ezek a képkockák. Egy közös erőbevetéssel megalkotott projektum legapróbb mozzanatairól, belefoglalva a szigorú precízséget megkövetelő műszaki rajz elkészítését is. A torontálvásárhelyi Moša Pijade iskola magyar tagozaton tanuló hatodikosai, folytatva az előző évek bevált munkamódszerét, az egyre inkább komputerizálódó (elméletben mindenképp!) műszaki órák keretében ezúttal is a hagyományőrzést helyezték előtérbe. Tanáruk útmutatása, illetve fényképek alapján egy falu végi, a legutolsó megmaradt parasztbarokk stílusban épített sarokház modelljét készítették el, vendéglátói objektumnak is beillő környezetbe helyezve azt. Az építésnél az ifjú alkotók természetesen nemcsak az esztétikai összhangra törekedtek, de figyelembe vették azokat az építészeti és belsőépítészeti szabályokat is, amikről előzőleg tanultak. Egyébként az iskola hatodikos korosztálya tavaly a temesi világítótornyokat mintázta meg, az azt megelőző esztendőben pedig egy rendezett falut álmodott meg, középen az 1838-ban épült torontálvásárhelyi református templom kicsinyített másával.

Címkék: Hagyományőrzők
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Hagyományőrzők
Körkép
  • KONCZ Erzsébet
  • 2009.06.24.
  • LXIV. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink