home 2023. november 29., Taksony napja
Online előfizetés
Hagyományőrzők
Martinek Imre
2009.06.24.
LXIV. évf. 25. szám
Hagyományőrzők

Alkotói csoportképMögöttünk immár az élményekben túlpörgetett tanév, amit könnyű lenne elfelejteni, ha időközben nem készülnek el ezek a képkockák. Egy közös erőbevetéssel megalkotott projektum legapróbb mozzanatairól, belefoglalva a szigorú precízséget megkövetelő műszaki rajz elkészítését...

Alkotói csoportkép

Mögöttünk immár az élményekben túlpörgetett tanév, amit könnyű lenne elfelejteni, ha időközben nem készülnek el ezek a képkockák. Egy közös erőbevetéssel megalkotott projektum legapróbb mozzanatairól, belefoglalva a szigorú precízséget megkövetelő műszaki rajz elkészítését is. A torontálvásárhelyi Moša Pijade iskola magyar tagozaton tanuló hatodikosai, folytatva az előző évek bevált munkamódszerét, az egyre inkább komputerizálódó (elméletben mindenképp!) műszaki órák keretében ezúttal is a hagyományőrzést helyezték előtérbe. Tanáruk útmutatása, illetve fényképek alapján egy falu végi, a legutolsó megmaradt parasztbarokk stílusban épített sarokház modelljét készítették el, vendéglátói objektumnak is beillő környezetbe helyezve azt. Az építésnél az ifjú alkotók természetesen nemcsak az esztétikai összhangra törekedtek, de figyelembe vették azokat az építészeti és belsőépítészeti szabályokat is, amikről előzőleg tanultak. Egyébként az iskola hatodikos korosztálya tavaly a temesi világítótornyokat mintázta meg, az azt megelőző esztendőben pedig egy rendezett falut álmodott meg, középen az 1838-ban épült torontálvásárhelyi református templom kicsinyített másával.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..