Hagyományőrző nap Kúlán

Hagyományőrző nap Kúlán

Az idén 145 éves kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ szervezésében került sor szombaton a VI. Hagyományőrző napra, melynek keretében megtartották a népszerű birkapaprikás-főző versenyt is. A kúlaiak által igen kedvelt Gödör sportpályán 43 bogrács alá gyújtottak tüzet a szakácsok, s a lengedező szél csábító illatokat röpített tova.

Amíg az üstökben főtt a birka, addig a zentai Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület bemutatót tartott, mely a kicsik és a nagyok figyelmét is lekötötte. A színvonalas művelődési műsor Goga Zsoltnak, a Népkör MMK elnökének köszöntőjével kezdődött, majd az egyre bővülő tömeghez Snežana Mrkajić, a kúlai kkt elnök asszonya, Török Ferenc Kúla testvértelepülésének, Kalocsának a polgármestere, valamint Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke szólt.

— Ez a rendezvény nemcsak azért fontos, mert összefogja ezt a kis közösséget, hanem azért is, mert megmutatja a szervezők elhivatottságát, erősíti a közösséget, s a mindennapi gondokat pár órára elfeledve élvezhetjük egymás társaságát. Kívánom, hogy a Kúla és Kalocsa közötti együttműködést hamarosan valódi, életszerű tartalommal töltsük meg. Ennek a lehetősége adva van, főképp most, amikor azt tervezzük, hogy a 2013-tól 2020-ig terjedő költségvetési időszakban a határon átívelő projektumok tekintetében minél többet tegyünk — mondta Pásztor, majd színpadra lépett a kalocsai néptáncegyüttes, a bácskeresztúri művelődési egyesület, a kúlai Szerbia ME, valamint a Népkör MMK néptánccsoportjai és Borsos Dóra bácsgyulafalvi dzsesszénekes.

A műsor végére elkészültek az ízletes étkek is, melyek közül a bírálóbizottság a kúlai Hugyik Ervin főztjét díjazta első hellyel. A vacsora elfogyasztása után éjszakába nyúló zenés mulatsággal zárult a hagyományőrző nap.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink