home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hagyományápoló tábor Muzslyán
(k-ko)
2015.07.20.
LXX. évf. 28. szám
Hagyományápoló tábor Muzslyán

Az idén Muzslya, illetve a Szervó Mihály Általános Iskola adott otthont a Kincses Tarisznya tábornak, melyet a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervez immár tizenhatodik éve. A tábori munka két helyszínen és két csoportban folyt. A fiatalabbaknak, illetve az idősebbeknek is a koruknak megfelelő táncokat, illetve gyermekjátékokat tanítottak.

A szervezők segítségül Cseszák Balázst és párját, Cseszák Korcsik Anikót hívták, akik népdalokat és néptáncokat is oktattak. Molnár Róbert színész édes anyanyelvünk gyakorlásához készített feladatokat, a jelenlévők pedig élvezettel ismételgették a sokszor kimondhatatlannak tűnő nyelvtörőket. Minden foglalkozásnak az volt a célja, hogy a főleg szórványból érkezett gyerekek használják a magyar nyelvet, és a jövőben még nagyobb odaadással járjanak az anyanyelvápoló órákra, hiszen a többségüknek már nem adatott meg, hogy az anyanyelvén tanuljon.

A részvevők nagyobb hányada Módosról, Káptalanfalváról, Tamásfalváról, Ürményházáról és Beodráról érkezett, voltak néhányan Kishegyesről, egy vendégkislány pedig Budapestről jött a táborba.

A program részeként megszervezett kiránduláson a gyerekek megtekintették a Császár-tó természeti kincseit, végighajókáztak a rezervátumon, és megnéztek egy természetfilmet is.

A zárórendezvényre ellátogatott Nagy Margit, a VMPE elnöke is, a fiatalok pedig bemutatták, mivel gyarapították tudásukat, milyen táncokat, népdalokat sajátítottak el, milyen jeleneteket tanultak meg anyanyelvükön — azaz megmutatták, mit tettek bele saját kincses tarisznyájukba.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..