home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Hagyományápolásban a közösségépítés
Borbély Tivadar
2018.07.08.
LXXIII. évf. 27. szám
Hagyományápolásban a közösségépítés

Megtartották a 35. Aratóversenyt Muzslyán

A Fókusz Klaszter — Családi Gazdálkodók Egyesületének szervezésében július 7-én és 8-án a Müller-tanya és a Pony-farm közelében tartották meg a jubileumi, sorrendben XXXV. Aratóversenyt Muzslyán.

A versenyzők és a helybeliek a szokásokhoz hűen a kora reggeli órákban a Muzslai Petőfi Sándor MME előtt gyülekeztek, majd a köszöntőbeszédek után megtekintették az egyesület legfiatalabb és legidősebb tagjainak színvonalas kultúrműsorát.

A búzatáblákhoz érve az eseményt hivatalosan Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes nyitotta meg. Kalapis Sztoján atya megáldotta a versenyzőket, a hagyományos aratási reggelit és a termést, és kezdődhetett a kézi aratás mozzanatainak felelevenítése és bemutatása.

Az egész napos rendezvény alatt az odalátogatók megtekinthették a helyi civil szervezetek kiállítását, az amatőr festők alkotásait és nagyanyáink hagyatékából féltve őrzött kézimunkákat is.

A rendezvény másnapján második alkalommal rendeztek halas napot a Napsugaras-tó partján. A legfiatalabbaknak horgászversenyt és szabadtéri rajzolást, a felnőtteknek pedig halászléfőző-versenyt tartottak.

A jubileumi aratóversenyt a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Nagybecskerek Városa, a Császárkert Kft., a Gomex-üzletlánc, a Societe General Bank, a RÉMUSZ – Hagyományápoló Egyesülete, a MAKK, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Nők Klubja, a Szent Márton Borkedvelők Egyesülete és még sokan mások támogatták.

Tekintse meg a szerző képes beszámolóját:

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..