home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Hagyjátok meg nekünk a mi Európánkat!
Talpai Lóránt
2015.11.08.
LXX. évf. 44. szám
Hagyjátok meg nekünk a mi Európánkat!

Manapság már szinte csak azok nem látják, akik nem akarják, hogy az arab térségben folyó háborúk — közöttük a szír polgárháború — és a megállíthatatlan menekültáradat felelőseit valahol a tengerentúlon, viszonylag jól beazonosítható pontokon kell keresnünk.

Az ukrán—orosz háborút követő, Oroszországgal szembeni európai szankciók és az Európára irányított elképesztő tömegek megjelenése után, minő véletlen, villámgyorsan sor került egy harmadik csapásra is, az úgynevezett dízelbotrányra, mely egy cseppet sem meglepő módon szintén az Egyesült Államokból indult ki, és iszonyatos következménye lehet Európa egyik utolsó globális gazdasági bástyájára, az autóiparra nézve.

Ha egy kicsit elgondolkodunk az említett három csapáson, könnyedén rájöhetünk, hogy mindhárom eset valóságos gazdasági kiéheztetésről, illetve a globális piac bekebelezéséről szól. Európa természetesen „hozza a formáját”, erre is számítottak a háttérhatalom képviselői. Az egykori világbirodalmak, mint amilyen a brit, a francia, a holland vagy a spanyol volt, kiegészülve Németországgal jelenleg szimpla gyarmatosított területként viselkednek. Elsőkből utolsók, gyarmatosítókból gyarmatosítottak lettek. Mind katonai, mind politikai és most már gazdasági értelemben is Európa a világ legkiszolgáltatottabb területei közé kerül.
Európa polgárai természetesen nem vesztették el teljesen az eszüket, ahogyan például a háttérhatalom politikai kiszolgálói. Az emberek többsége világosan látja, hogy ha Európában nem alakul ki egy újfajta, határozott politikai közgondolkodás és érdekképviselet, mely a kontinens egykori erényeit jeleníti majd meg, akkor Európa hamarosan hivatalosan is az Egyesült Államok ötvenegyedik tagállamává válik.
Mi, európaiak az úgynevezett katonai és politikai „szövetségeseinktől” az utóbbi évtizedekben túl sok kéretlen segítséget kaptunk. A sok idézőjeles jóakaratra és a ránk erőszakolt globális politikára ideje volna válaszolni. Mégpedig olyan válaszokat adni, amelyekhez nem elegendő a kesztyűs kéz. Európa részben már elesett, a harcot már tegnap is késő lett volna elkezdeni.

Tisztelt Juncker, Schulz, Hollande, Renzi, Cameron, Milanović, Faymann és Fischer urak, illetve Merkel és Klöckner asszony! Az önök Európáját, pontosabban a globális háttérhatalom által kézileg vezérelt kontinenst nyugodtan felkínálhatják tálcán, viszont a miénket, az Európa hagyományait valóban tisztelő polgárokét és nemzetekét hagyják meg nekünk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..