home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Hacker, Minecraft, vlog
Fehér Márta
2020.06.13.
LXXV. évf. 24. szám
Hacker, Minecraft, vlog

A szabadkai és a zentai Logiscool programozóiskola készen áll, hogy 2020 nyarán megszervezze nemzetközileg elismert táborait. Június 22-e és július 31-e között, heti turnusokban, a járványügyi szakemberek által előírt feltételek, a megfelelő egyészségügyi rendelkezések, kiemelt vírusvédelmi protokoll betartásával várják a gyerekeket.

— Táboraink 7—19 éves gyerekeknek szólnak, és maximum 6 fős csoportokban szervezzük meg őket. A fiatalok minden hétköznap 8 és 16 óra között vehetnek részt az aktivitásokban. Oktatási programunk nemzetközileg elismert, az elmúlt évek során már csaknem 20 országban valósult meg sikeresen. A tábor fő tevékenysége témakörtől függően a kreatív alkotás, mely során a gyerekek fejlesztik szellemi képességeiket, új ismereteket szereznek, vagy a gyakorlatban is felhasználják azt a lexikális tudást, amelyet az iskolában elsajátítottak. A szülők megnyugtatása érdekében kiemelném, hogy a gyerekek nem fognak napi 8 órát a számítógép előtt tölteni, gazdag szabadidőprogrammal készülünk ugyanis számukra, sport- és kulturális programok, gamerbajnokság, partijátékok, szórakoztató napi és heti challenge-ek várnak rájuk. Mindez inspiráló környezetben történik, korszerű tantermek és egy minden igényt kielégítő klubszoba vár a táborlakókra. A táplálkozásra is gondosan odafigyelünk, étrendünket nutricionista szakember állította össze, és napi négyszeri étkezéssel készülünk — ismertette a részleteket Rózsa Zsombor ügyvezető.

A programozó- vagy „hacker” tábor a 7—11 éves korosztálynak szól, izgalmas kihívások megoldásával sajátíthatják el a gyerekek a programozói gondolkodásmódot, miközben fejlődik a kreativitásuk, a problémamegoldó képességük és a logikájuk.

— Egyedi fejlesztésű oktatási platformunk, a Scoolcode egy lenyűgöző digitális tér, melyet azért hoztunk létre, hogy a fiatalok könnyen és játékosan tanulhassanak meg programozni — mondja Zsombor, és máris ismerteti a kerettörténetet. — Gonosz hackerek egy csoportja felesküdött, hogy örökre leállítja a YouTube-ot, és kíméletlenül letöröl minden videót! Ebben a táborban a résztvevők minden eszközt megkapnak ahhoz, hogy feltörjék a rejtélyes kódokat, és megfejthessenek bármilyen titkos üzenetet online vagy offline. Csak te segíthetsz elkerülni, hogy az internet örökre megváltozzon! Juss be a hackerek titkos rendszereibe, mielőtt túl késő lesz!

A Minecraft-tábor online is elérhető, vagyis a 7—14 évesek otthonról vesznek részt a programon. Megismerhetik a Redstone által nyújtott szinte végtelen lehetőséget, és virtuális összetett áramkörök segítségével vezérelhető, mechanikus szerkezeteket építhetnek. A Minecraft Design táborban pedig az alkotókedvet nemcsak az építkezésben, hanem akár a Minecraft-világ újradizájnolásában is kiélhetik.

A Video Production táborban a videózásé a főszerep, a résztvevő lesz a forgatókönyvíró, a rendező, a vágó és az utómunkáért felelős filmes szakember is. Két korcsoportban, 10—14 éveseknek és 15 év felettieknek szervezik.

Az érdeklődők 2020. június 20-áig regisztrálhatnak a www.logiscool.com honlapon, illetve kérhetnek további tájékoztatást a szerbiai Logiscool ügyvezetőitől, Szentpéteri Zoricától (069/625-546) vagy Rózsa Zsombortól (069/625-453).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..