Ha elmúlik karácsony

Ha elmúlik karácsony

Háromnapos dél-bánsági körútjuk utolsó állomásán, Torontálvásárhelyen vendégszerepelt a bácsfeketehegyi Gyermekmisszió lelkes kicsiny csapata. Bábszínházat, derűs mosolyt és nyílt szívet hozva ajándékul — felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Mottó: „Ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja halványabban ég, de ha vigyázunk rá, nem alszik ki még.”
                                                                                                                           (Neoton Família)

Háromnapos dél-bánsági körútjuk utolsó állomásán, Torontálvásárhelyen vendégszerepelt a bácsfeketehegyi Gyermekmisszió lelkes kicsiny csapata. Bábszínházat, derűs mosolyt és nyílt szívet hozva ajándékul — felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Benne az Úr üzenetével: nem vagyunk egyedül! A kora délutáni rendezvénynek a helyi református egyházközség gyülekezeti otthona adott hajlékot. Meginvitálta nemcsak a falu Őrláng-én református játszóházának növendékeit, hanem a nagyobbacskákat is, sőt egypár nekibátorodó felnőttet is gitármuzsikával kísért közös éneklésre, majd egy réges-régi történet „bábosított” előadásának megtekintésére. Végül a díszes csomagolású cipősdobozokban messzi földről érkezett apró figyelmességek átvételére.

— Több akadály leküzdése árán az idén is sikerült „lejönni” és több dél-bánsági helységet végiglátogatni — nyilatkozta lapunknak Halász Sámuel, a Gyermekmisszió munkatársa, akinek csapata ezúttal A betlehemi csillag című bábelőadásba csomagolta az örömhírt. — Előadásunkat a Bibliában leírtak alapján készítettük el. Választ keresve, illetve adva a karácsony igazi jelentésére. Jézus Krisztus születése napjának megünneplésére, aminek korántsem volna szabad csillogó külsőségekben kimerülnie. Az ünnepet a szívünkbe visszahelyezve, annak valódi üzenetét kívánjuk tolmácsolni a gyermekeknek s minden velük érkezőnek.

Az egykori és a mai nyelvezet sikeres ötvözésével készült előadás ősbemutatója „mellesleg” december kilencedikén volt Bácsfeketehegyen. Tulajdonképpen onnan indult útjára a csomagosztással is gazdagabbá tett céltudatos tájolás. Felölelve a vajdasági tömb- és szórványrégiók magyarlakta településeit. Egyházköz(ös)ségek és (civil)szervezetek, továbbá kulturális egyesületek és külföldi szeretetszolgálatok előzékeny háttértámogatásával. A csapat az idei missziós körútjait is elsősorban az ismeretségre, valamint a helybéliek szervező- és befogadókészségére alapozta. A dél-bánsági terepjárás első napján Sándoregyházán és Székelykevén jártak, a másodikon Fejértelepen és Versecen, a torontálvásárhelyi végállomás előtt pedig Hertelendyfalván adták az ifjak bábjaik szájába az Úr igéjét. A cipősdoboz-csomagok tartalmát ezúttal az angliai gyermekek állították össze. Sajnos évről évre mind kevesebb csomag érkezik e tájra. (Ezt a zömmel középiskolásokból verbuvált, Molnár Anikó, Pásztor Dániel, Ádor Konrád és Vajda Attila összetételű különítmény koordinátori szerepét betöltő missziós munkatárs is nyomatékosította — a szerző megjegyzése.) Ebből eredően az ún. logisztikai nehézségeken kívül nemritkán a megszokott „állomáshelyek” ajándékcsomagokkal való ellátása is egyre nehezebb feladat.

— Fontosnak tartjuk, hogy másokra is gondoljunk, ne csak mindig magunkra, és hogy embertársainkra valóban odafigyeljünk és gondoskodjunk róluk. Küldetést nyertünk az Úrtól, hogy bármekkor(k)a csomagot kapjunk is az életben, lehetőségünk és tehetségünk szerint azokat is részeltessük belőle, akiknek ennél kevesebb jutott. Igyekszünk nemcsak a régi helyekre elmenni, hanem újabbakra is. Szerémségben Maradékon voltunk, Bácskában viszont több helyen is. Új év lévén tartunk ugyan egy szusszanásnyi pihenőt, de még vannak települések, amelyeket fel szeretnénk keresni. Mindössze az időpontokat kell előzőleg, illetve menet közben mindenki számára megfelelően egyeztetnünk. Különben ez is szerves része annak a szeretetszolgálatnak, amelyet önként és örömmel vállaltunk. Sok-sok esztendővel ezelőtt. Karácsony előtt, illetve annak múlásával is.
 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ha elmúlik karácsony
Mozaik
  • Hét Nap
  • 2013.11.27.
  • LXVIII. évfolyam 48. szám
Ha elmúlik karácsony
Bánáti Újság
  • M. I.
  • 2013.06.19.
  • LXVIII. évfolyam 25. szám
Facebook

Támogatóink