home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
„Ha a lélek erős, a test is jobban bírja.”
Csermák Zoltán
2020.11.27.
LXXV. évf. 48. szám
„Ha a lélek erős, a test is jobban bírja.”

Adventi online erkélykoncertek a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza advent négy vasárnapján koncerttel jelentkezik a Corvin téri székházának teraszáról. Az eseménysorozat a Hagyományok Háza Facebook oldalán és YouTube csatornáján követhető.

A Hagyományok Háza népzenei koncertsorozattal készül a közelgő ünnepre. Advent négy vasárnapján, 17 órától a Budai Vigadó Corvin téri teraszán a 2013-ban alakult, s a Fölszállott a páva második évadából ismert Bazseva zenekar, a népszerű zenészekből álló Fonó zenekar, a Balkán sokrétű zenei hagyományait újjáélesztő Babra zenekar és a hagyományos magyar népzenét játszó Magos együttes kedves dallamai csendülnek fel. A koncertek elérhetők az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatonáján

A Hagyományok Háza az adventi erkélykoncert-sorozattal a márciusi sikeres kezdeményezését eleveníti fel. A járvány kezdetén e rendhagyó hangversenyforma kedvező fogadtatásra talált: a szervezők és a fellépők nem kívántak koncertélményt nyújtani, inkább közvetítették az online bekapcsolódóknak is az egyediség és a közösségi összetartozás örömét. Kelemen Lászlónak, az intézmény főigazgatójának tavasszal megfogalmazott gondolatai mind a mai napig érvényesek:

"Minden erővel fenn kellene tartanunk az egységet, ami most, a járvánnyal szemben való ellenállást lélekben erősíti. A zene, a tánc, a művészetek évezredek óta azt a célt szolgálják, hogy a nehéz idők megterhelő eseményeit feloldják az emberekben. Ha a lélek erős, a test is jobban bírja. Ezen felül viszont tagadhatatlanul célunk az is, hogy a fellépő zenészeknek, akik egyik napról a másikra elvesztették az összes jövedelmi forrásukat, a magunk szerény eszközeivel segítsünk, hogy fizikailag is ki tudjanak tartani. Fontos, hogy a vészterhes időkben is össze tudjon fogni, össze tudjon tartani a közösség."

Program

November 29., 17.00: Bazseva zenekar

December 6., 17.00: Fonó zenekar

December 13., 17.00: Babra zenekar

December 20., 17.00: Magos együttes

Szeretettel várunk mindenkit a képernyők elé.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..