home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Gyümölcsöző együttműködés
Tóth Tibor
2016.04.29.
LXXI. évf. 17. szám
Gyümölcsöző együttműködés

Szombaton utolsó, hatodik állomásához érkezett a Színjátszás a természetben, természet a színjátszásban elnevezésű műhelymunka-sorozat, melyet a noszai Hinga Művelődési Egyesület szervezett.

A helyi általános iskolában huszonöt királyhalmi, hajdújárási, adai és noszai gyerek jelent meg, akikkel Drubina Orsolya veszprémi színháztudomány szakos egyetemi hallgató foglalkozott, de a műhelymunka vendége volt még Horváth Csilla, a Nyelvtudományi Intézet segédmunkatársa és a Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület színtársulata is, mely Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című egyfelvonásosát állította színpadra Varga Norbert rendezésében. A gyerekek kihasználták a kellemes szombati időjárást, és a nap nagy részét a természetben, a noszai iskola és a Hinga-domb körül töltötték. 

Móra Natália, a Hinga ME elnöke elmondta, a gyerekek nagyon szeretik, ha a foglalkozások nem épülnek szorosan egymásra, így aki első alkalommal nem tud eljönni, vagy egy-egy alkalmat kénytelen kihagyni, az később is bekapcsolódhat a tevékenységbe. Az idei évad során a gyerekeket a szegedi Elefántstúdió munkatársainak segítségével a filmezés rejtelmeibe is beavatták, és az ötletek alapján egy kisfilmet forgattak.

A Hinga ME vezetői elégedettségüknek adtak hangot a projektummal kapcsolatban. Az adai színjátszókkal sikerült elmélyíteni az együttműködést, már több közös darabot készítettek együtt, és közös táborozásokat is szerveztek. Új színjátszókat — elsősorban Ludasról és Szegedről — vontak be a projektumba, és bővítették az együttműködést a Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület társulatával, mely hasznos ötletekkel, újításokkal segítette a színjátszók munkáját, valamint több alkalommal a saját előadásait is bemutatta.

Május 6-a és 8-a között a Hinga ME Éjjeli Pávaszem színjátszó csoportja hagyományosan részt vesz a mosonmagyaróvári színjátszó találkozón, melyen az idén Csehov Három nővér című darabját adják elő a magyarkanizsai Oláh Tamás rendezésében. A Réce Ruca csoport Pesitz Mónika rendezésében a napokban kezdte meg egy modern mese próbáit. A projektum hatodik állomása Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet támogatásával valósult meg. A felvételek a szombati nap történéseit örökítették meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..