home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepnapja
Martinek Imre
2024.04.08.
LXXIX.. évf. 14. szám
Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepnapja

Az angyali üdvözlet ünnepéről jelen esztendőben — lévén kalendáriumi napja (március 25-e) ezúttal a nagyhétre esett — húsvét második hetének hétfőjén, április 8-án emlékezünk meg.


Budapest, I. kerület /Mária tér/ — 2024. március 10.

Ezen a napon a katolikus egyház arra emlékezik és emlékeztet, hogy Gábriel arkangyal Máriának elvitte a megtestesülés hírét, a Szent Szűz pedig igent mondott az isteni akaratra.


Budapest, Kőbánya-MÁV-telepi Kisboldogasszony Templomigazgatóság — 2022. december 24.

Eleink e napot Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának is nevezték, hiszen már éled a természet, zöldülnek a fák, Mária személye pedig úgy olvasztja egységbe a Teremtő isteni üdvrendjét a teremtett világ tavaszi megújulásával, hogy közben szíve alatt megfogant a magzat: Jézus Krisztus. (Külső hivatkozás: hirado.hu)

Fényképgalériánk vonatkozó természetfotói 2024. március 30-án készültek a Bükki Nemzeti Parkban.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..