home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
„Győzött Magyarország”
Pannon RTV
2020.12.10.
LXXV. évf. 50. szám
„Győzött Magyarország”

Megállapodás született Brüsszelben: nem köthető ideológiai feltételekhez az európai uniós források lehívása - tette közzé Facebook-oldalán a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter, Varga Judit és Deutsch Tamás is győzelemről beszélt.

Hatalmas győzelmet aratott Magyarország és Lengyelország az uniós költségvetéssel kapcsolatos vitában, Angela Merkel, az unió soros elnökének szerepét betöltő Németország kancellárja elfogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő feltételeit, ezzel elhárul a lehetősége annak, hogy homályos politikai feltételek - különösen a bevándorlással és a genderkérdésekkel kapcsolatban - alapján próbáljanak megbüntetni országokat - írta az Origo szerdán.

Győzelmet arattunk, sikert értünk el, mert harcoltunk a nemzeti érdekért - mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban. A tárcavezető közölte: most érkezett meg Chisinau-ból, és leszálláskor kapta a hírt, hogy "mégsem lehet politikai vagy ideológiai feltételekhez kötni a Magyarországnak járó európai uniós források lehívását".

MTI/Mónus Márton - archív

Úgy vélte, ha nem harcoltak volna, akkor csütörtökön olyan döntés született volna Brüsszelben, hogy "illegális bevándorlókat kellene befogadnunk", és ha nem tennék, nem járnának az uniós források.

Kiemelte: ezt megelőzték, és ennek a tanulsága az, hogy még a lehető legnehezebb körülmények közepette is, a legnagyobb nyomás dacára is ki kell állni a nemzeti érdekekért.

"Ezt tettük, győztünk, és ezt fogjuk tenni a jövőben is" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Magyarország győzött, ismét bebizonyosodott, hogy mindig, minden helyzetben megéri kiállni a magyar érdekekért - írta a magyar igazságügyi miniszter a Facebook oldalán szerda este.

"Érdemes volt harcolnunk azért, hogy a világjárvány idején ne kössék ideológiai elvárásokhoz a pénzügyi támogatásokat" - fogalmazott Varga Judit.

Kiemelte: a megállapodás tiszteletben tartja az uniós szerződéseket, a nemzeti identitásunkat és védelmet nyújt a politikai zsarolással szemben.

"Mi mindig, minden alkalommal harcolni fogunk Magyarországért. Győztünk! Győzött a lengyel-magyar barátság!" - írta az igazságügyi miniszter.

Magyarország győzött, ugyanis olyan egyetértést ért el, amely szerint a járvány idején nem lehet feltételekhez kötni az uniós támogatásokat - jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

"Nagy siker, hogy megvédtük a magyarok pénzét és megakadályoztuk, hogy a brüsszeli bürokraták a bevándorlók kötelező befogadásával megzsarolhassák Magyarországot" - fogalmazott a képviselő.

Kiemelte, az elért egyetértéssel azt is bebizonyította Magyarország, a magyar és lengyel együttműködés, hogy Brüsszelben is ki kell, sőt, sikeresen ki lehet állni a nemzeti érdekekért. A megoldásnak köszönhetően olyan helyzet áll elő, hogy Brüsszel nem alkalmazhat kettős mércét egyetlen egy tagállammal szemben sem, nem veheti el a magyaroknak járó pénzt, és nem kényszerítheti rá akaratát Magyarországra azért cserébe, hogy a neki járó uniós forrásokhoz hozzáférhessen - tette hozzá Deutsch Tamás.

"Még egy ilyen nehéz helyzetben is lehet sikert elérni, érdemes kiállni a hazánkért" - fogalmazott.

Kifejtette: győzött Magyarország, győzött a lengyel-magyar-szövetség, és győzött Európa. Ugyanis az Európai Unió azon működési rendje győzedelmeskedett, amely szerint mind a huszonhét ország, mind a huszonhét nemzet egyetértésére szükség van a legfontosabb kérdésekben meghozni kívánt közös döntésekhez - tette hozzá.

"Győzelmes nap ez a magyaroknak, és szomorú nap a károgóknak" - zárta nyilatkozatát Deutsch Tamás.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..