home 2024. szeptember 27., Adalbert napja
Online előfizetés
Győzelem az utolsó pillanatban
Tóth Tibor
2024.09.27.
LXXIX. évf. 39. szám
Győzelem az utolsó pillanatban

Férfikézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló

Szeged: OTP Bank — Pick Szeged — HBC Nantes 33:32 (16:14)

Pick Aréna, 5112 néző, vezették: D. Martins, R. Martins (portugálok).

Szeged: Thulin (8 védés), Šoštarić 7, Rød 3, Kukić 3, Bánhidi 5, Mačkovšek 2, Frimmel 5, Mikler, Toto 2, Kalaras, Bodó 5, Smárason 1, Jelinić, Garciandia, Szilágyi. Vezetőedző: Michael Apelgren.

Nantes: Biosca (4 védés), Odriozola, Abdi 3, Briet 2, Gaber, Minne 6, Rivera 9, Pešić (2 védés), Tournat 4, Milosavljević 3, De La Breteche 3, Bos 2, Noam, Yoshida. Vezetőedző: Grégory Cojean.

7 méteresek: 7/5, illetve 6/5.

Kiállítások: 4, illetve 12 perc

Bodó Richárd utolsó másodpercben szerzett bomba góljával a végig jobban játszó Szeged legyőzte a francia Nantes együttesét, és ezzel második győzelmét aratta a Bajnokok Ligájában. A fantasztikus hangulatú összecsapás megható pillanatokkal indult, a kezdő sípszó előtt ugyanis köszöntötték a 70. születésnapját a mérkőzés napján ünneplő, a klubban harminchat éve tevékenykedő dr. Szabó Istvánt, a csapat orvosát. Dr. Szűcs Ernő Péter, a klub elnöke egy 70-es számú mezt nyújtott át az ünnepeltnek, a kivetítőn pedig az egyesület korábbi nagyjai közül többek között Laluska Balázs, Danijel Anđelković, Marin Šego, Bajusz Sándor, Juan Carlos Pastor üzent a születésnapját ünneplő csapatorvosnak. Ezután a nyáron a Nantes csapatába szerződött Matej Gabertnek nyújtott át egy ajándékot a klubelnök, a közönség pedig ekkor és a játékosok bemutatásakor is hatalmas ovációval köszöntötte a szlovén kézilabdázót, aki nyolc évet töltött a Tisza-parton.

Villámrajtot vett a Szeged, Kukić, Bánhidi és Mačkovšek (a szlovén játékos 100. BL-gólját lőtte) is betalált ugyanis a korábbi veszprémi hálóőr, Biosca kapujába. A 7 perces francia gólínség a 8. percben Minne találatával tört meg, de a következő támadásból Mačkovšek újra helyreállította a 3 gólos különbséget. Szívós csapat a Nantes, ezt bizonyította csütörtök este is, mivel a szegedi előnyt elsősorban betörésből lőtt gólokkal hozta be, és a 12. percben 6:6-ra egyenlítette ki az állást. Šoštarić szélről szerzett góljával újra eggyel ment a Szeged, az előny lehetett volna kettő is, de a szlovén kézilabdázó a hetest, rá nem jellemző módon, mellépattintotta, a következő támadásban azonban javított, és kilőtte az időközben beállt horvát Pešić kapujának hosszúsarkát. Thulin több francia támadást is kivédett, elöl pedig elsősorban a 7 gólig jutott Super Mario, azaz Šoštarić és az ebben a szezonban magára találó és káprázatosan játszó Bodó szórta a gólokat, így a 26. percben már 4 gólos (16:12) előnyt mutatott az eredményjelző. A Nantes csapatát nem törte meg az addigi legnagyobb hátrány, és 2 gólt szerezve szépített az eredményen, így a két együttes 16:14-es hazai előnnyel vonult pihenőre.

A második félidő francia találattal kezdődött, így már csak 1 volt a két csapat közötti különbség, de Kukić, Šoštarić és az éppen a Nantes csapatától érkező védekező specialista, Toto góljával növelte előnyét a Szeged. A spanyol Rivera tartotta a lelket a franciákban, a 39 éves játékos még mindig nagyon gyors, és góljaival rendre felzárkóztak a franciák. Fej-fej mellett haladt a két csapat, a kapusok a játék e szakaszában keveset találkoztak a labdával. A 43. percben előbb Minne egyenlített, majd Rivera góljával először vezetett a Nantes. Az ezer fokon égő közönség még jobban rákapcsolt, a fergeteges szurkolás újabb lendületet adott a Szegednek, és Rød azonnal egyenlített, majd Thulin megfogta Rivera hetesét, Bodó pedig újra előnyt szerzett a Szegednek. A találkozó az utolsó 2 percben dőlt el, amikor már senki sem bírta ülve az Arénában. 31:31-es állásnál Šoštarić ziccerét hárította Biosca, 1:03-mal a vége előtt pedig Bos is betalált a 7 méteres vonalról, és vezetéshez juttatta a Nantes-ot. Fél perccel a vége előtt Bánhidi egyenlített, de a franciáknak még volt idejük egy támadásra. Rivera és társai nem bírták a nyomást és a rájuk zúdult hangorkánt, a labdát kidobták az oldalvonalon túlra, és a Szegednek 12 másodperce maradt a győztes gól megszerzésére. Thulin helyett Bodó jött vissza a pályára, aki az utolsó pillanatban Toto passzából mintegy 8 méterről elemi erővel a bal alsóba zúdította a labdát, megszerezve ezzel a győzelmet a Szegednek. Hatalmas örömünnep kezdődött, a játékosok és az edzők a játéktéren, a közönség a lelátón ugrott egymás nyakába. Három forduló után a 4 pontos Szeged a 2. helyen áll a 6 pontos Barcelona mögött. A Szegedre két vendégszereplés vár a BL-ben, Michael Apelgren csapata október 9-én Zágrábban, 16-án pedig Aalborgban vendégszerepel, saját közönsége előtt legközelebb október 24-én lép pályára, amikor a norvég Kolstad érkezik a Pick Arénába.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..