home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Győzelem az évfordulón
Tóth Tibor
2023.09.10.
LXXVIII. évf. 36. szám
Győzelem az évfordulón

Topolya: TSC–DAC 1904 4:1 (0:1)

Góllövők: Vulić az 56., Rakonjac a 69., a 82., a 87., illetve Herc a 2. percben.

TSC: Simić, Antonić, Cvetinović, Krstić, Vlalukin, Sós, Milosavljević, Kuveljić, Vulić, Mirčevski, Milovanović. Játszottak még: Ćalušić, Stojić, Petrović, Radin, Stanić, Đakovac, Rakonjac. Vezetőedző: Žarko Lazetić.

DAC 1904: Petráš, Gruszkowski, Risvanis, Kaša, Mendez, Dimun, Herc, Čermák, Káčer, Gavrić, Goure. Játszottak még: Urblik, Trusa, Angyal, Urban. Vezetőedző: Adrian Gula.

A TSC győzelemmel ünnepelte fennállásának 110. évfordulóját. A szerb és a szlovák bajnokság ezüstérmeseinek mérkőzése dunaszerdahelyi góllal indult, ugyanis már a 2. percben Gruszkowski beadásából a hosszúsaroknál érkező Herc lőtt a topolyai hálóba. Az első félidőben főleg mezőnyjátékot láthatott a többezres közönség, de komolyabb lehetőség nem alakult ki egyik kapu előtt sem. A szünetben Rakonjac és Đakovac beállítása kiváló húzásnak bizonyult, mivel mindketten színt vittek a TSC játékába és a hazaiak egyre gyakrabban veszélyeztették a felvidékiek kapuját. Az 56. percben Vulić végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, és a labda Petráš kezei között a hálóban kötött ki. Az egyenlítés után Rakonjac és Vlalukin előtt adódott lehetőség, majd a 67. percben a vendégek részéről előbb Goure lövését kapufára tolta Simić, majd Risvanis kapuba tartó fejesét hárították a hazai védők. Két perccel később vezetéshez jutott a TSC, miután egy baloldali szögletet követően Rakonjac fejelt a dunaszerdahelyi kapuba. A vezetés tudatában tovább szőtte akciót a TSC és előbb a 82. percben Rakonjac lövése pattant meg egy vendégvédőn, így már 3:1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző, a 87. percben pedig Rakonjac megszerezte csapata negyedik, saját harmadik gólját, amikor fejjel bevette Petráš kapuját. A mérkőzés után látványos tűzijáték vette kezdetét, majd a NOX együttes koncertjét élvezhette a többezres közönség.

A bajnoki szünet után a TSC csapata a pancsovai Železničart látja vendégül, a DAC pedig a pozsonyi Slovan ellen lép pályára.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..