home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Győzelem a dél-alföldi rangadón
Tóth Tibor
2019.10.07.
LXXIV. évf. 41. szám
Győzelem a dél-alföldi rangadón

A magyar NB II. (Merkantil Bank Liga) 11. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Békéscsabát látta vendégül a pazar, minden igényt kielégítő, nemrég átadott Szent Gellért Fórumban.

A dél-alföldi rangadóra 5 ezer néző volt kíváncsi, amivel a Szent Gellért Fórum bizonyult a leglátogatottabb stadionnak a fordulóban, hiszen a forduló többi mérkőzésre összesen mindössze 3260 néző váltott jegyet. A szegedi ultrák mellett a viharsarkiak is szép számban képviseltették magukat, úgyhogy minden adva volt ahhoz, hogy a dél-alföldi derbi valóban a foci ünnepe legyen.


Bálint Zsolt felvételei

A szegediek kezdték jobban a találkozót, miután a 12. percben egy szép akció végén Kóródi egy méterről fölé lőtt. A következő hazai helyzet már nem maradt kihasználatlanul, ugyanis a 19. percben Kóródi Gajdostól kapott labdáját ballal a bal alsóba pörgette. A csabaiak egy komolyabb helyzetet dolgoztak ki az első negyvenöt percben, de a szegediek csapatkapitánya, Germán menteni tudott. A második játékrész két hazai lövéssel kezdődött, de Ribánszki résen volt. Az utolsó huszonöt percben átvette az irányítást a Békéscsaba, és a hazaiak többször a szerencsének, és Takács kapusnak köszönhették, hogy a labda nem került a hálóba. A 69. percben Olasz fejesét tolta kapufára a szegedi cerberus, majd Farkas duplázását is hárította. Máris lövése is Takácsban akadt el, majd négy perccel a lefújás előtt Hursán, bal alsóba tartó szabadrúgását is szögletre tolta. A győzelemmel szegedi szempontból egy negatív sorozat szakadt meg, ugyanis a kék-feketék 2011 után nyertek újra a Békéscsaba ellen. A Szeged-Csanád GA tizenegy forduló után 16 ponttal (4 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség) a 7. helyről várja a folytatást. A 11. forduló többi eredménye: Budaörs–ETO FC Győr 2:2, Csákvár–Dorog 2:1, Szolnoki MÁV–Soroksár 1:2, Siófok–Ajka 2:2, Gyirmót–Tiszakécske 1:0, Haladás–Kazincbarcika 0:1, Budafok–Nyíregyháza 2:0, Vác–MTK Budapest 1:3, a Vasas szabad volt. A sorrend: 1. MTK Budapest 24, 2. Budafok 22, 3. Csákvár 21, 4. ETO FC Győr 21, 5. Siófok 21, 6. Gyirmót 20, 7. Szeged-Csanád Grosics 16 stb.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1:0 (1:0)
Szent Gellért Fórum, 5000 néző, vezette: Böcskei Balázs.
Gólszerző: Kóródi a 19. percben.
Szeged-Csanád GA: Takács, Kárász (Sóron), Tóth, Deák, Mohl, Oláh, Jovanović, Germán (Zvara), Varga, Gajdos (Andorka), Kórodi. Vezetőedző: Joao Janeiro.
Békéscsaba: Ribánszki, Szalai (Babinyecz), Nagy, Farkas, Mészáros, Hursán (Károly), Király (Bidzilya), Pantović, Olasz, Gréczi (Máris). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..