home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Józó Mónika
2007.01.24.
LXII. évf. 4. szám
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés

A korszerűen felszerelt Szolgáltató Központban könnyebb és gyorsabb lesz az ügyintézésÜnnepélyes keretek között nyitották meg az adaiak előtt a nemrégiben elkészült Önkormányzati Szolgáltató Központot. Az avatáson többek között jelen volt dr. Zoran Lončar államigazgatási és önkormányza...

A korszerűen felszerelt Szolgáltató Központban könnyebb és gyorsabb lesz az ügyintézés

Ünnepélyes keretek között nyitották meg az adaiak előtt a nemrégiben elkészült Önkormányzati Szolgáltató Központot. Az avatáson többek között jelen volt dr. Zoran Lončar államigazgatási és önkormányzati miniszter, valamint dr. Kozma József, a Magyar Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke.
Ürményi Ferenc, Ada polgármestere elmondta: a községháza épületében kialakított szolgáltató központ létrehozása 10,6 millió dinárba került. A költségeknek több mint a felét, 5,5 millió dinárt, a Szerb Köztársaság kormányának államigazgatási és helyi önkormányzati minisztériuma fedezte, a Tartományi Végrehajtó Tanács helyi önkormányzati és községközi együttműködési titkársága 2,5 millió dinárral járult hozzá a beruházáshoz, a helyi önkormányzat pedig 2,8 millóval.
A korszerűen felszerelt szolgáltató központban építészeti és városrendezési tervekkel, a vállalkozók bejegyzésével, a helyi adók adminisztrálásával kapcsolatos teendőket végezik majd, de itt kap helyet az anyakönyvvezető, a kataszteri referens, a választói névjegyzék vezetője és az iktató is, valamint a polgárok ide fordulhatnak kérvényeikkel, panaszaikkal, beadványaikkal, anyasági és különböző közösségi ügyeikkel is.
- Ezentúl a lakosok az Önkormányzati Szolgáltató Központban egy helyen, gyorsan és kényelmesen intézhetik majd az ügyeiket - hangsúlyozta Ürményi Ferenc, és hozzátette: az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a közeljövőben a községháza épületének jobb szárnyát is felújítsák.
Dr. Zoran Lončar államigazgatási és önkormányzati miniszter, mielőtt elsőként léphetett volna be a központ ajtaján, hárommillió dináros támogatásról szóló dokumentumot adott át a polgármesternek: ezzel az összeggel járul hozzá a szerb kormány a már oly régóta tervezett nyilvános toalett megépítésének költségeihez.
Dr. Kozma József magyarországi országgyűlési képviselő, a határon túli magyarok bizottságának vezetője is elismerésnek adott hangot, köszöntőjében az országok közötti jó viszony kiépítésének jelentőségét hangsúlyozta, s felhívta a figyelmet Szerbia felzárkózásának fontosságára.
Az ünnepi beszédek után görögkeleti és a katolikus szertartás szerint is megszentelték a helyiséget, szerencsét és sikert kérve annak használói számára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..