home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Gyógyító mosoly
Talpai Lóránt
2020.04.08.
LXXV. évf. 15. szám
Gyógyító mosoly

Vicces ruhákat vesz fel a postás — Egészségügyi védőfelszerelést gyárt a Dior és a Chanel — Leállhat a segélyezés Afrikában

Vicces ruhákat vesz fel a postás

Egy brit postás úgy döntött, hogy különféle vicces és meglepő öltözékekben viszi ki a postai küldeményeket a koronavírus-járvány miatt otthonukban magukat halálra unó embereknek. Jon Matson már négy éve dolgozik a királyi postánál, és egyenruhája helyett például pompomlányruhát vagy gladiátorfelszerelést ölt magára. A munkaadóinak csupán annyi kikötésük volt, hogy az igazolványa és a céges cipője mindenképp legyen rajta. A férfi nagyon elégedett kezdeményezésével, mert úgy ítéli meg, hogy az emberek mindennap egyre jobban várják, hogy színesítse napjaikat. A férfi eredetileg csak heti egy alkalomra tervezte a beöltözést, de mivel ekkora népszerűségnek örvend, meggondolta magát: „Csodálatos volt látni, ahogy sikerül megmosolyogtatnom az embereket.” Mint mondta, természetesen aggódik, hogy ne kapja el a vírust, de nem tudna otthon maradni a fenekén. „Ha látom az embereket mosolyogni, az nekem is sokat segít mindenben.”

 

Egészségügyi védőfelszerelést gyárt a Dior és a Chanel

Egészségügyi védőmaszkok gyártását kezdte meg a Christian Dior francia divatház egyik üzeme. Hasonló döntést hozott a Chanel divatház is, mely orvosi köpenyeket és más védőfelszereléseket is készít. Az LVHM tulajdonában levő Dior az egyik bretagne-i üzemében gyárt védőmaszkokat, ahol eddig gyermekruházat készült. A dolgozók önkéntes alapon állnak munkába — közölte a divatcég, melynek minden üzeme bezárt a koronavírus-járvány feltartóztatása céljából Franciaországban három hete elrendelt korlátozások, továbbá a termékei iránti megcsappant kereslet miatt. Az LVHM két hete kórházi fertőtlenítőgél „nagy mennyiségű” gyártását kezdte meg olyan franciaországi üzemeiben, ahol egyébként Dior, Guerlain vagy Givenchy márkájú luxusparfümök és egyéb kozmetikai cikkek készülnek. A Dior közölte, hogy a védőmaszkokat a kulcságazatokban, a közlekedésben és az élelmiszeriparban, -kereskedelemben dolgozóknak adományozzák.

 

Leállhat a segélyezés Afrikában

Aggasztó mellékhatással járnak számos afrikai országban az új koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások: a segélyszervezetek az új helyzetben nem tudják eljuttatni humanitárius szállítmányaikat és szakembereiket a külső segítségre szoruló térségekbe. Az Alima nevű orvosi segélyszervezet például ezen a héten adott volna át egy új műtőt Burkina Fasóban, de az ország a járvány rohamos terjedése miatt még az előtt lezárta a határait, hogy a szervezetnek dolgozó sebész és aneszteziológus megérkezett volna. Ha a válság elhúzódik, az Alima arra kényszerülhet, hogy bezárja a gyerekeket és várandós nőket segítő afrikai egészségügyi központjait.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..