home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Gyógyír a lengyeleknek
Tóth Tibor
2016.06.12.
LXXI. évf. 23. szám

C-CSOPORT, 1. FORDULÓ: Lengyelország–Észak-Írország 1:0 (0:0)

C-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Lengyelország–Észak-Írország 1:0 (0:0)
Nizza, Stade de Nice, 35 000 néző. Vezette: Hategan (román)

Gólszerző: Milik (51.).

LENGYELORSZÁG: Szczesny – Piszczek, Pazdán, Glik, Jedrzejczyk – Blaszczykowski (Grosicki, 80.), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 78.), Kapustka (Peszko, 88.) – Milik, Lewandowski.

ÉSZAK-ÍRORSZÁG: McGovern – McLaughlin, Cathcart, J. Evans, McAuley – McNair (Dallas, a szünetben), Norwood, S. Davis, Baird (J. Ward, 76.), Ferguson (Washington, 66.) – K. Lafferty.

Az Eb eddigi leggyengébb mérkőzésén a lengyelek első Eb-győzelmüket aratták. Kevés helyzetet hozott a találkozó, a lengyelek sokáig nem tudták feltörni az észak-ír reteszt, a zöld mezesek pedig saját térfelükre tömörültek, és nem jelentettek szinte semmi veszélyt a lengyel kapura. Az egyetlen gólt Milik lőtte, aki 22 évesen és 104 naposan a lengyel válogatott legfiatalabb Eb-gólszerzője lett. A lengyelek úgy nyertek, hogy legnagyobb csillaguk, Lewandowski egyszer sem lőtt kapura.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..