home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Gyermekhét Csantavéren
KOZMA Zoltán
2008.10.22.
LXIII. évf. 43. szám
Gyermekhét Csantavéren

Október 3-a és 9-e között tartotta meg gyermekhét-rendezvényét a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola. Sok színes program várta a tanulókat, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Volt ott minden: futás, modellkedés, tánc, színház, irodalom stb. De nézzük csak szép sorjában...!A gyermekhét...

Október 3-a és 9-e között tartotta meg gyermekhét-rendezvényét a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola. Sok színes program várta a tanulókat, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Volt ott minden: futás, modellkedés, tánc, színház, irodalom stb. De nézzük csak szép sorjában...!
A gyermekhét a szokásos ,,össznemzeti futás”-sal, a futóversennyel kezdődött. Az idén is, amint eddig mindig, a lóversenypályán futottak a diákok, mindenki a saját korosztályában. Napfényes idő, remek hangulat és kitűnő versenyszellem jellemezte a rendezvényt. A futás után pedig jólesett az üdítő, melyről a Gebi és a Farm Commerce cég gondoskodott minden versenyzőnek.
Végül pedig elérkezett az utolsó nap is, amikor a gyermekek végre visszavághattak tanáraiknak sokévi ,,sérelmeik”-ért, és röplabdában mérkőzhettek meg velük. Az összecsapás előtt és közben a lányok pompon-versennyel szórakoztatták a nagyérdemű közönséget. Olyan jól sikerült táncokat mutattak be, hogy még az amerikai lányok is megirigyelhették volna érte őket!
Hogy ne csak a sporté legyen a főszerep, színvonalas kulturális műsorokkal is készültek a rendezők. Wass Albert művének, a Kerek erdő meséinek az átdolgozását láthatták az alsós diákok olyan neves vajdasági magyar színészek előadásban mint Kálló Béla és Körmöczi Petronella. Csodálatos előadásmódjukkal egészen közel hozták az amúgy elég komoly darabot a gyermekek lelkéhez. Megérdemelték a közönség vastapsát. A felsősök a noszai Hinga Művelődési Egyesület előadását láthatták. Amatőr színjátszó csoportról van szó, melynek tagjai fiatalkoruk, illetve tapasztalatlanságuk ellenére profi színészeket meghazudtoló módon adták elő produkciójukat. Óriási sikert arattak, kiváltképp a hetedikes és nyolcadikosok diákok körében, mivelhogy épp az ő kamaszkori problémáikról szólt az előadás.
A gyermekhétnek kétségtelenül a hétfői napon volt a csúcspontja, a frizuraversennyel, melyen számtalan szép és különleges hajkölteményben lehetett gyönyörködni. Volt, aki fogpiszkálókkal rakta tele a haját, volt, aki fogkefét tűzött bele. A gyermekek nagyon kitettek magukért, és kiváló művészi érzékről tettek tanúbizonyságot.
Mindemellett volt még vásár, aszfaltrajzolás, barkácsolás, csak hogy a legemlékezetesebbeket említsem.
Murphy törvénye azonban sajnos ezúttal is beigazolódott: ami egyszer elkezdődik, annak véget is kell érnie. Sajnos, erre a sorsra jutott ez a rendezvény is, ám azzal vigasztalódhatnak a diákok, hogy már csak egy évet kell várniuk a következő gyermekhétre...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..