home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Gyermekhét Csantavéren
2008.10.22.
LXIII. évf. 43. szám
Gyermekhét Csantavéren

A Kihívás éve megnyitójaA csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában október 3-a és 7-e között került megszervezésre a már hagyományosnak tekinthető rendezvénysorozat a gyermekhét alkalmából. A megmozdulás során a szervezők nap mint nap érdekes programokkal lepték meg a tanulókat.A ferget...

A Kihívás éve megnyitója

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában október 3-a és 7-e között került megszervezésre a már hagyományosnak tekinthető rendezvénysorozat a gyermekhét alkalmából. A megmozdulás során a szervezők nap mint nap érdekes programokkal lepték meg a tanulókat.
A fergeteges, Kihívás éve elnevezésű versenysorozat megnyitóval vette kezdetét. Az osztályközösségek között zajló vetélkedő évek óta nagy sikernek örvend a tanulók és tanárok körében egyaránt. A diákoknak az iskolaév folyamán többféle megmérettetésben lesz részük, és a teljesítményük alapján jutnak pontokhoz. A győztes, vagyis a legtöbb pontot összegyűjtő osztály értékes jutalomban részesül a tanév végén.
A gyermekhét másnapján frizuraversenyt rendeztek. A versenyzők választhattak, hogy extrém vagy klasszikus hajviselettel kívánnak-e pózolni a zsűri és diáktársaik előtt. A legattraktívabb hajkoronájúak meglepetésben részesültek.
Szerdán nyitotta meg kapuit a zsibvásár. A tanulók áruba bocsáthatták vagy kicserélhették feleslegessé vált holmijukat. Az ebből eredő pénzösszeget az osztályközösségek saját céljaikra fordítják.
A negyedik napon a Body art elnevezésű program várta a lelkes gyerkőcöket, és alkalmuk volt egymás testét figuratív és nonfiguratív alkotásokkal díszíteni. Délután a 7. és a 8. osztályosok a karaoke verseny keretében szálltak ,,ringbe” Az év hunyadis hangja megtisztelő címért.
Pénteken mezei futóversennyel zárult a gyermekhét programja. A tanintézmény apraja-nagyja együttesen látogatott el a helyi lóversenypályára, és ott korosztályonként mérték össze ügyességüket a tanulók. A versenyt követően a helyszínen került megrendezésre a hagyományos iskolanapi ünnepség is.
Az alsós nebulókat is megörvendeztették tréfás sportvetélkedőkkel, társasjátékokkal, aszfaltrajzolással, gyurmázással, azonkívül levélnyomatot is készíthettek.
A hétnek talán a leginkább várt eseménye a Miénk a katedra elnevezésű program volt. A diákok tanítóik helyébe léptek, és megcsillogtathatták tanári ambícióikat.
Bizton állíthatjuk: minden kis nebuló megtalálta a számára legérdekesebb elfoglaltságot a gyermekhéten.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..