home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Gyerekes családoknak ingatlanvásárlást, illetve házépítést támogat Szerbia
(Tanjug)
2022.02.18.
LXXVII. évf. 7. szám
Gyerekes családoknak ingatlanvásárlást, illetve házépítést támogat Szerbia

A pályázó szülőnek nem kötelező házasságban élnie.

Gyerekes családoknak lakás és ház vásárlását, illetve ingatlan építését támogatja a szerb kormány. Az ülésen elfogadták az erről szóló határozatot. Azok jogosultak a támogatásra, akiknek 2022 január elseje után született, illetve születik majd gyermekük.

A hivatalosan fejletlenebbnek nyilvánított szerbiai önkormányzatokban 50 százalékig térítik meg az ingatlanvásárlást, illetve házépítést. A többi önkormányzatban 20 százalékos az állami hozzájárulás. A lakáshitelből vásárolt ingatlanok esetében is igényelhető a támogatás. 20 ezer euró az állami szubvenció felső határa. A feltételek részletes leírását a következő 10 napban ismertetik. Annyi bizonyos, hogy szerbiai állampolgárok pályázhatnak, akik egyúttal szerbiai lakcímmel rendelkeznek és első ízben kerül a nevükre ingatlan az országban.

Külföldi állampolgárságú anyák abban az esetben lesznek jogosultak, ha állandó letelepedéssel rendelkeznek és a gyermekük Szerbiában született, illetve ha szerb állampolgárságú.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..